Atenție, cade Mitică! Răsturnări incredibile de situație la alegerile pentru LPF: Gino conduce acum cu 13 la 5. Lista voturilor

Atenție, cade Mitică! Răsturnări incredibile de situație la alegerile pentru LPF: Gino conduce acum cu 13 la 5. Lista voturilor
Publicat: 13/11/2013, 23:08
Actualizat: 28/09/2018, 21:03

Mitică de la Ligă poate deveni joi o sintagmă din trecut. Gino Iorgulescu nu e la prima încercare de a-i lua locul la conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal, dar pare mai aproape ca oricând. ProSport vă prezintă o listă a voturilor care vor fi exprimate astăzi, așa cum arătau ele miercuri seară, în jurul orei 18:00. Ultimul „exit-poll”, realizat de ProSport din multiple surse, adunând multe informații din culise, arăta, poate incredibil pentru unii, un scor de 13-5 în favoarea lui Gino Iorgulescu! Poate incredibil pentru că discursul public al lui Dumitru Dragomir a fost permanent unul de siguranță absolută, care nu dădea mai mult de 2-3 voturi adversarului. În culise însă poziția lui Mitică e cu totul alta. Șeful Ligii le-a mărturisit apropiaților că adversarul său are șase voturi, adică cel puțin dublu față de declarația publică. Dragomir a numit „contra” cluburile Steaua, Viitorul, Oțelul, Ceahlăul, Botoșani și Corona Brașov. Conform informațiilor ProSport însă Gino are 10 voturi aproape* (vezi ultimul intertitlu) sigure, alte trei fiind la limită aseară favorabile tot lui. Mitică rămăsese cu cel mult cinci garantate, dar cu măcar un as în mânecă în calitate de șef în exercițiu.

Ajutor politic și nu numai pentru Gino

Dacă Gino Iorgulescu are din start șase cluburi acceptate inclusiv de Dragomir, atunci, cu celelalte argumente pe care le are, devine un candidat cu adevărat serios.

SPRIJIN POLITIC. Public, nimeni n-a susținut implicarea politicului în alegeri. În culise, toată lumea știe că e exact invers. Dragomir a primit asigurări că Victor Ponta nu se implică, dar nici el nu crede asta. Faptul că a refuzat accesul ministrului tineretului și sportului, Nicolae Bănicioiu, la Adunarea Generală e elocvent. „Nu mă obligă legea”, spune sec Mitică. Mai mult, Bănicioiu și Ponta sunt susținători și ai lui Gică Popescu la FRF, alt opozant al lui Dragomir. Sprijinul politic contează enorm, pentru că 9 cluburi din 18 sunt sub o formă sau alta dependente de bani publici, de la autorități sau companii de stat. Cele cinci cu primari USL erau aseară favorabile lui Gino Iorgulescu. Acesta a și folosit în „campanie” sprijinul politic ca argument pentru o ulterioară legislație favorabilă sportului.

SPRIJIN FRF. Mircea Sandu a refuzat participarea la Adunarea Generală LPF, având scuza plecării în Grecia cu naționala. L-a delegat însă pe secretarul general Adalbert Kassai, cel considerat susținătorul lui Gino. În schimb, Iorgulescu i-ar fi promis acestuia un post important la LPF, mai ales dacă noua conducere FRF, posibil Gică Popescu, îl îndepărtează de acolo. Kassai a sosit însă aseară și el în Grecia.

OAMENI DE FOTBAL. Cosmin Olăroiu a contribuit la aducerea votului Stelei către Gino. Mircea Lucescu a pus o „vorbă bună” la Dinamo, care era pro-Mitică și public.

CITEȘTE MAI MULTE PE PROSPORT

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii