Consiliul Local Timișoara respinge oferta lui Vladimir Cârpaci de a folosi temporar clădirea evacuată de la Spitalul de Copii

Consiliul Local Timișoara respinge oferta lui Vladimir Cârpaci de a folosi temporar clădirea evacuată de la Spitalul de Copii
Consiliul Local (CL) Timișoara a respins, joi, propunerea lui Vladimir Cârpaci de a folosi, pentru doi sau trei ani, clădirea de la Spitalul de Copii evacuată la cererea acestuia, mai ales că în perioada respectivă municipalitatea ar fi trebuit să facă investiții în imobil.
Publicat: 21/11/2013, 17:29
Actualizat: 06/02/2016, 16:05

Consiliul Local (CK) Timișoara a respins, joi, propunerea lui Vladimir Cârpaci de a folosi, pentru doi sau trei ani, clădirea de la Spitalul de Copii evacuată la cererea acestuia, mai ales că în perioada respectivă municipalitatea ar fi trebuit să facă investiții în imobil.

Consilierii locali din Timișoara au respins, prin vot, propunerea făcută de Vladimir Cârpaci într-o discuție cu primarul Nicolae Robu, ca municipalitatea să folosească doi sau trei ani clădirea evacuată a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, timp în care ar fi urmat să se facă mai multe investiții în imobil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„S-a făcut o ofertă, să se pună la dispoziție clădirea pe care tocmai am evacuat-o cu câteva săptămâni în urmă, în mod gratuit, pentru o perioadă de câțiva ani, până vom finaliza noul corp al Spitalului de Copii. Zilele trecute am inaugurat noua secție, spațiile pe care le-am amenajat pentru a muta saloanele. Noi am refuncționalizat clădirea în care funcționa Ambulatoriul, am desființat anumite cabinete care erau pe acolo și, acum, copiii au condiții foarte bune. Și medicii la fel. După mine, nu prezintă interes această ofertă care ne-a fost făcută. Am și risca, presupunând că am accepta să o folosim și, într-o bună zi, să ni se spună să o evacuăm. Am fi nevoiți să facem cheltuieli de reparații. Nu cred că merită să preluăm acea clădire pentru a o mai folosi doi-trei ani”, a spus primarul Nicolae Robu, înainte de vot.

Zece consilieri locali au votat împotriva folosirii acestei clădiri. Consilierul PDL Adelina Târziu a fost singurul care a votat „pentru”, iar alți patru s-au abținut: Flavius Boncea (PNȚCD), Ovidiu Ciuhandu (PDL), Ramona Olteanu (PSD) și Elena Wolf (FDGR).

Marți, Vladimir Cârpaci, însoțit de avocat și de doi lideri ai romilor, a fost în audiență la primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pentru a discuta despre o executare silită pe care primarul a inițiat-o, pentru o amendă neplătită în valoare de 365.000 de lei. În timpul întâlnirii, Vladimir Cârpaci și avocatul acestuia și-au arătat disponibilitatea de a ceda gratuit spațiul în care a funcționat secția de Pneumologie a Spitalului de Copii, însă doar pentru o perioadă de doi-trei ani, timp în care Primăria s-ar obliga să facă niște investiții în acel imobil pentru a-l readuce într-o stare decentă.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a cerut executarea silită a lui Vladimir Cârpaci, proprietarul corpului de clădire evacuat de la Spitalul de Copii, pe motiv că el nu a respectat o decizie a instanței privind alt imobil, iar în contul sumei adunate ca sancțiune să returneze clădirea spitalului.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, anunța, în 11 noiembrie, că Vladimir Cârpaci, cel care a evacuat un corp de clădire în care funcționa Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din municipiu și care este proprietarul altui imobil, de pe strada Mihai Eminescu nr. 6, face lucrări neautorizate la această casă, deși există o sentință irevocabilă prin care se cere „readucerea construcției în starea inițială”.

Familia Cârpaci a intrat oficial, în 1 noiembrie, în proprietatea unui corp de clădire de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, astfel că Secția de Pneumologie și laboratorul, care funcționau în acest imobil, au fost mutate într-una din celelalte șapte clădiri rămase ale spitalului.

Clădirea respectivă a fost retrocedată foștilor proprietari în anul 1995. Prin vânzări succesive, imobilul a ajuns în proprietatea familiei de romi Cârpaci, care a cerut evacuarea. În 1 noiembrie a expirat ultimul termen de evacuare, astfel că Vladimir Cârpaci s-a prezentat pentru a-și prelua proprietatea.

Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din oraș, având 144 de proprietăți – vile, case, apartamente, terenuri, garaje și diferite spații -, majoritatea în zona centrală a orașului, potrivit unui document al Direcției Județene de Finanțe Timiș, obținut de corespondentul MEDIAFAX.

Presa locală a relatat deseori despre Ionelaș Cârpaci și Vișinel Stancu ca fiind conducătorii unor clanuri de romi care s-au îmbogățit în timpul administrației fostului primar al Timișoarei Ghorghe Ciuhandu, al cărui nume a fost asociat cu clanurile de romi care au acaparat mai multe străzi din centrul orașului, în urma unor retrocedări.

La Timișoara au fost inventariate peste 14.500 de imobile considerate istorice, construite înainte de anul 1945, iar dintre acestea 938 sunt monument istoric, conform legii. Câteva sute dintre aceste clădiri, aflate în zona centrală, au fost cumpărate de romi. Inițial, familiile de romi au cumpărat un singur apartament, iar apoi, prin amenințări sau șicane, au determinat familiile rămase în clădire să vândă sub prețul pieței.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?