Geoană: „Antonescu a sabotat chimia personală cu Ponta. Se poate guverna și cu majorități mai mici”

Geoană: Antonescu a sabotat chimia personală cu Ponta. Se poate guverna și cu majorități mai mici
Publicat: 22/12/2013, 12:23

Președintele PNL Crin Antonescu a „îmbrățișat” o tactică de comunicare prin care se distanțează de zona de guvernare și astfel a sabotat relația și chimia personală pe care o avea cu premierul Ponta, a declarat, duminică, într-un interviu acordat agenției Mediafax, senatorul PSD Mircea Geoană.

„Domnul Antonescu a îmbrățișat o tactică de comunicare și poziționare politică din partea unei echipe de consultanți care îl sfătuiesc să se diferențieze, să se contrasteze față de ceea ce înseamnă guvernare care erodează și acest lucru cred că este evident.Are în acest moment o strategie, probabil echipa sa îl sfătuiește în acest fel. Cred că îl sfătuiește greșit”, a spus senatorul PSD..

El a arătat că prin ideea de a nu fi solidar cu principalul său partener, Antonescu a sabotat de fapt relația și chimia personală între el și Victor Ponta, în condițiile în care cei doi lideri ai USL au reprezentat, anterior, un „binom politic foarte solid”.

„Cred că această strategie este greșită. Are încă timp să o remedieze. Nu spun că trebuie să se iubească cu Victor Ponta sau liberalii trebuie să-i iubească pe social-democrații, dar avem un contract. Noi ne-am respectat contractul, am dat din zestrea noastră politică, într-un raport de practic doi la unu între PSD și liberali, am acceptat acea paritate”, a precizat Geoană.

El a apreciat că, dacă liberalii îi respectă pe social-democrați, există șansa ca relația dintre cele două partide, în cadrul USL, să devină „decentă și funcțională”.

„Cred că e bine să fim respectați și dacă suntem respectați poate că mai există o șansă ca această poveste de dragoste, care se sfârșește acum în lacrimi și în scandal, să devină măcar o relație decentă și funcțională”, a spus Geoană.

Întrebat dacă Crin Antonescu ar fi un prezidențiabil pe care electoratul PSD să-l sprijine anul viitor, în condițiile în care ar renunța la această strategie de departajare de PSD, Geoană a precizat: „Haideți să nu ne mai ascundem după copac. Fiecare electorat dorește un candidat din propriul său destin politic. Deci, evident că publicul PSD și-ar dori un candidat la prezidențiale din partea PSD”.

Geoană a spus că ideea de a le cere alegătorilor PSD să voteze cu Crin Antonescu la prezidențiale reprezintă „un imens sacrificiu”, în condițiile în care nu există nicio „garanție de succes”.

„Nu lovirea PSD-ului sau a trecutului PSD-ului este o cale de succes. Îi irită pe ai noștri. Eu sper ca acest lucru să fie clarificat. Nu vă ascund faptul că există presiune foarte mare la baza partidului pentru un candidat propriu. (…) Răspunsul final va fi dat cred eu la finalul acestei ultime perioade în care încercăm să dăm USL-ului șansa de a continua”, a mai spus senatorul PSD Mircea Geoană.

Cu toate acestea, senatorul PSD a precizat că USL are în continuare o șansă de supraviețuire, dar este „ultimul tren”, dacă Uniunea nu va funcționa mai departe, social-democrații vor trebui să caute alte „formule”, alte „soluții”.

„Cred că acest proiect are în continuare o șansă de supraviețuire, dar este ultimul tren. Dacă acest ultim tren nu va fi folosit de către colegii noștri liberali și nu vor înțelege că împreună suntem mai puternici, va trebui să găsim alte soluții și întotdeuna într-un Parlament atât de fluid ce cel pe care îl avem în acest moment, soluții se pot găsi, dar nu este prima noastră preferință, este ultima nostră soluție și o vom folosi doar ca instrument de ultim resort. Nu e obligatoriu să ai 70%! […]Se poate guverna și cu majorități mai mici”, a estimat senatorul PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
S-a produs marea ÎMPĂCARE. Simona HALEP nu părea în stare: Securea e îngropată
Vești foarte proaste de la ANM. Vremea se schimbă în rău
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice