Geoană: „Antonescu a sabotat chimia personală cu Ponta. Se poate guverna și cu majorități mai mici”

Geoană: Antonescu a sabotat chimia personală cu Ponta. Se poate guverna și cu majorități mai mici
Publicat: 22/12/2013, 12:23

Președintele PNL Crin Antonescu a „îmbrățișat” o tactică de comunicare prin care se distanțează de zona de guvernare și astfel a sabotat relația și chimia personală pe care o avea cu premierul Ponta, a declarat, duminică, într-un interviu acordat agenției Mediafax, senatorul PSD Mircea Geoană.

„Domnul Antonescu a îmbrățișat o tactică de comunicare și poziționare politică din partea unei echipe de consultanți care îl sfătuiesc să se diferențieze, să se contrasteze față de ceea ce înseamnă guvernare care erodează și acest lucru cred că este evident.Are în acest moment o strategie, probabil echipa sa îl sfătuiește în acest fel. Cred că îl sfătuiește greșit”, a spus senatorul PSD..

El a arătat că prin ideea de a nu fi solidar cu principalul său partener, Antonescu a sabotat de fapt relația și chimia personală între el și Victor Ponta, în condițiile în care cei doi lideri ai USL au reprezentat, anterior, un „binom politic foarte solid”.

„Cred că această strategie este greșită. Are încă timp să o remedieze. Nu spun că trebuie să se iubească cu Victor Ponta sau liberalii trebuie să-i iubească pe social-democrații, dar avem un contract. Noi ne-am respectat contractul, am dat din zestrea noastră politică, într-un raport de practic doi la unu între PSD și liberali, am acceptat acea paritate”, a precizat Geoană.

El a apreciat că, dacă liberalii îi respectă pe social-democrați, există șansa ca relația dintre cele două partide, în cadrul USL, să devină „decentă și funcțională”.

„Cred că e bine să fim respectați și dacă suntem respectați poate că mai există o șansă ca această poveste de dragoste, care se sfârșește acum în lacrimi și în scandal, să devină măcar o relație decentă și funcțională”, a spus Geoană.

Întrebat dacă Crin Antonescu ar fi un prezidențiabil pe care electoratul PSD să-l sprijine anul viitor, în condițiile în care ar renunța la această strategie de departajare de PSD, Geoană a precizat: „Haideți să nu ne mai ascundem după copac. Fiecare electorat dorește un candidat din propriul său destin politic. Deci, evident că publicul PSD și-ar dori un candidat la prezidențiale din partea PSD”.

Geoană a spus că ideea de a le cere alegătorilor PSD să voteze cu Crin Antonescu la prezidențiale reprezintă „un imens sacrificiu”, în condițiile în care nu există nicio „garanție de succes”.

„Nu lovirea PSD-ului sau a trecutului PSD-ului este o cale de succes. Îi irită pe ai noștri. Eu sper ca acest lucru să fie clarificat. Nu vă ascund faptul că există presiune foarte mare la baza partidului pentru un candidat propriu. (…) Răspunsul final va fi dat cred eu la finalul acestei ultime perioade în care încercăm să dăm USL-ului șansa de a continua”, a mai spus senatorul PSD Mircea Geoană.

Cu toate acestea, senatorul PSD a precizat că USL are în continuare o șansă de supraviețuire, dar este „ultimul tren”, dacă Uniunea nu va funcționa mai departe, social-democrații vor trebui să caute alte „formule”, alte „soluții”.

„Cred că acest proiect are în continuare o șansă de supraviețuire, dar este ultimul tren. Dacă acest ultim tren nu va fi folosit de către colegii noștri liberali și nu vor înțelege că împreună suntem mai puternici, va trebui să găsim alte soluții și întotdeuna într-un Parlament atât de fluid ce cel pe care îl avem în acest moment, soluții se pot găsi, dar nu este prima noastră preferință, este ultima nostră soluție și o vom folosi doar ca instrument de ultim resort. Nu e obligatoriu să ai 70%! […]Se poate guverna și cu majorități mai mici”, a estimat senatorul PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Teama de incertitudine: când devine toxică pentru sănătatea mintală?