Topul celor mai generoase vedete din 2013

Topul celor mai generoase vedete din 2013
Publicat: 27/12/2013, 15:18
Actualizat: 01/02/2019, 06:09

Cântăreața americană Taylor Swift ocupă primul loc în topul celor mai generoase vedete din 2013 – „Top 20 Celebs Gone Good” – prin prisma donațiilor făcute în beneficiul unor asociații de caritate, au anunțat reprezentanții fundației DoSomething.org, citați de hollywoodreporter.com.

Cântăreața country-pop a ocupat primul loc în acest top pentru al doilea an consecutiv, după ce a donat cu ocazia celei de-a 24-a aniversări a ei suma de 100.000 de dolari orchestrei The Nashville Symphony. Taylor Swift a urcat apoi, în 2013, pe scenă alături de prințul William al Marii Britanii și de rockerul Jon Bon Jovi și au cântat împreună o versiune inedită a piesei „Livin’ On a Prayer” la gala de caritate Winter White Gala, organizată la Londra în favoarea tinerilor fără adăpost.

Pe locul al doilea se află grupul One Direction, care și-a început anul făcând voluntariat în Ghana, alături de fundația de caritate britanică Comic Relief. Harry Style, Liam Payne și colegii lor de trupă au strâns apoi peste 800.000 de dolari prin intermediul platformei caritabile online Prizeo pentru Trekstock, o organizație londoneză non-profit care sprijină cercetările asupra cancerului.

„Este uluitor faptul că primele două locuri de pe lista noastră sunt ocupate de vedete care nu au împlinit încă vârsta de 25 de ani”, a spus Naomi Hirabayashi, director de marketing al fundației DoSomething.org. „Pentru prima dată, 50% din listă este alcătuită din persoane sub 30 de ani. Tânăra generație își folosește banii și puterea oferită de statutul de vedetă pentru o cauză bună”, a adăugat ea.

Pe locul al treilea se află actorul Paul Walker, al cărui deces, produs pe 30 noiembrie, a adus în atenția lumii întregii eforturile filantropice depuse de starul hollywoodian. În ziua morții sale, Paul Walker a prezentat o gală de caritate pentru familiile afectate de taifunul ce a devastat statul Filipine. Studiourile Universal au anunțat recent că o parte din încasările ce vor fi generate de comercializarea filmului „Fast & Furious 6” în format DVD vor fi donate fundației de caritate înființată de Paul Walker, Reach Out WorldWide, care ajută persoanele afectate de dezastre și catastrofe naturale.

Alte vedete care au ajutat persoanele afectate de catastrofe naturale și care se regăsesc în acest top anual sunt cântăreața Carrie Underwood și jucătorul de baschet Kevin Durant care s-au deplasat în statul Oklahoma, puternic afectat de o tornadă, la începutul acestui an. Justin Bieber a contribuit recent la strângerea unui milion de dolari pentru familiile afectate de taifunul din Filipine.

Alicia Keys a vizitat și ea acest stat insular și a petrecut multe ore, la baza aeriană Villamor alături de copiii filipinezi supraviețuitori, făcându-le cadou creioane și cărți de colorat.

Același top recunoaște totodată meritele unor celebrități al căror activism nu este asociat cu o organizație de caritate, ci este o parte intrinsecă a activităților lor. Duoul Macklemore & Ryan Lewis a lansat în 2013 o veritabilă provocare la adresa comunității hip-hop, îndemnând-o să adopte o cultură a acceptării, prin piesa lor de succes „Same Love”, un cântec care le-a adus trofeul MTV Video Music Award la categoria „cel mai bun videoclip cu un mesaj social”.

În acest top se regăsesc și alte nume sonore din industria de divertisment, precum cântăreața Beyonce, actrița Sandra Bullock, actrița Kerry Washington, actrița Jennifer Lawrence și prezentatorul de televiziune Ryan Seacrest.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri...
FILMUL crimei din Crângași! Detalii șocante: Ce s-a întâmplat, de fapt
Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
ITP de două ori pe an. S-a schimbat legea în România pentru aceste vehicule
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
”Eu nu mai am pe nimeni. Ai mei sunt morți toți” Drama care i-a marcat...
BANCUL ZILEI. Un bătrân vine la preot să se spovedească: - Părinte, am păcătuit, îi...
Care este legătura dintre hormonul de stres din timpul sarcinii și IQ-ul copilului?
×