George Cosac: Mergea a fost convocat pentru Cupa Davis, dar s-a eschivat elegant

George Cosac: Mergea a fost convocat pentru Cupa Davis, dar s-a eschivat elegant
Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, că tenismanul Florin Mergea (58 ATP în clasamentul de dublu) a fost convocat pentru întâlnirea cu Ucraina din primul tur al grupei I a Cupei Davis, însă a refuzat să se prezinte la lot.
Publicat: 27/01/2014, 15:24

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, că tenismanul Florin Mergea (58 ATP în clasamentul de dublu) a fost convocat pentru întâlnirea cu Ucraina din primul tur al grupei I a Cupei Davis, însă a refuzat să se prezinte la lot.

„Mergea a fost convocat în scris, la fel ca toți sportivii, și el a eschivat elegant, impunând niște condiții suplimentare, pe care nu le-a impus nimeni altcineva și care nu puteau fi acceptate. El are ușile deschise tot timpul, niciodată nu îi vor fi închise, dar atitudinea nu o să putem să i-o schimbăm. Mai departe contează cum gândește el și cât îl interesează să joace pentru România”, a spus Cosac, pentru MEDIAFAX.

George Cosac este de părere că România pornește cu prima șansă, având în vedere că din lotul Ucrainei vor absenta Alexandr Dolgopolov (53 ATP) și Serghei Stahovski (85 ATP). „Având în vedere că lipsesc primii doi jucători din echipa Ucrainei, Dolgopolov și Stahovski, pornim favoriți. În situația de față avem șanse mari să jucăm în turul următor acasă împotriva Suediei, care a fost cap de serie. Andrei Pavel va hotărî acolo. Cu siguranță Hănescu va fi titular și al doilea jucător se va alege între Marius Copil și Adrian Ungur. La dublu vor fi Tecău și Copil”, a completat Cosac.

În absența lui Dolgopolov și Stahovski, lotul Ucrainei va fi format din Illia Marcenko (160 ATP), Denis Molceanov (319 ATP), Vladislav Manafov (600 ATP) și Serghei Bubka, fără clasament la dublu și la simplu. Căpitanul nejucător al Ucrainei este Mihail Filima.

Căpitanul nejucător al României, Andrei Pavel, se va baza în meciul cu Ucraina pe Victor Hănescu (72 ATP), Adrian Ungur (122 ATP), Marius Copil (131 ATP) și Horia Tecău (28 ATP în clasamentul de dublu). Jucătorii tricolori se află de duminică în Ucraina.

Partida Ucraina – România, contând pentru primul tur al grupei I a Cupei Davis, Zona euro-africană, se va disputa în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, la Megaron Tennis Club din Dnepropetrovsk. Meciurile se vor disputa în sală, pe hard.

România și Ucraina s-au mai întâlnit o singură dată în Cupa Davis, în 2010, la București, când „tricolorii” s-au impus cu scorul de 3-1. Marcenko și Bubka au făcut parte din echipa oaspete atunci, în timp ce România a evoluat cu același lot. Hănescu a adus toate punctele victoriei, două la simplu și al treilea la dublu, în echipă cu Tecău. Punctul ucrainenilor a fost reușit de Stahovski, în fața lui Ungur.

Dacă va trece de echipa Ucrainei, România va întâlni pe teren propriu reprezentativa Suediei, în turul doi al competiției. Câștigătoarea partidei din turul doi se va califica în play-off-ul Grupei Mondiale.

În cazul în care va pierde meciul cu Ucraina, România va juca în primul tur al play-off-ului pentru menținerea în Grupa I, cu învinsa din partida Letonia – Slovacia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit într-un accident de elicopter
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Traian Băsescu: Ar fi o mare greșeală a României să nu dea Ucrainei un sistem...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care...
"Te iubesc, sufletul meu". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant transmis de părinții...
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Top 30 cele mai bune universităţi din România: UBB, UB şi Politehnica din Bucureşti conduc...
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Rămas bun, maestre! A murit marele actor. Și-a luat adio
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
”Cam vulgară” Lidia Buble, criticată dur după ce a apărut la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Test de cultură generală. Ce înseamnă SOS?
×