George Cosac: Mergea a fost convocat pentru Cupa Davis, dar s-a eschivat elegant

George Cosac: Mergea a fost convocat pentru Cupa Davis, dar s-a eschivat elegant
Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, că tenismanul Florin Mergea (58 ATP în clasamentul de dublu) a fost convocat pentru întâlnirea cu Ucraina din primul tur al grupei I a Cupei Davis, însă a refuzat să se prezinte la lot.
Publicat: 27/01/2014, 15:24

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, că tenismanul Florin Mergea (58 ATP în clasamentul de dublu) a fost convocat pentru întâlnirea cu Ucraina din primul tur al grupei I a Cupei Davis, însă a refuzat să se prezinte la lot.

„Mergea a fost convocat în scris, la fel ca toți sportivii, și el a eschivat elegant, impunând niște condiții suplimentare, pe care nu le-a impus nimeni altcineva și care nu puteau fi acceptate. El are ușile deschise tot timpul, niciodată nu îi vor fi închise, dar atitudinea nu o să putem să i-o schimbăm. Mai departe contează cum gândește el și cât îl interesează să joace pentru România”, a spus Cosac, pentru MEDIAFAX.

George Cosac este de părere că România pornește cu prima șansă, având în vedere că din lotul Ucrainei vor absenta Alexandr Dolgopolov (53 ATP) și Serghei Stahovski (85 ATP). „Având în vedere că lipsesc primii doi jucători din echipa Ucrainei, Dolgopolov și Stahovski, pornim favoriți. În situația de față avem șanse mari să jucăm în turul următor acasă împotriva Suediei, care a fost cap de serie. Andrei Pavel va hotărî acolo. Cu siguranță Hănescu va fi titular și al doilea jucător se va alege între Marius Copil și Adrian Ungur. La dublu vor fi Tecău și Copil”, a completat Cosac.

În absența lui Dolgopolov și Stahovski, lotul Ucrainei va fi format din Illia Marcenko (160 ATP), Denis Molceanov (319 ATP), Vladislav Manafov (600 ATP) și Serghei Bubka, fără clasament la dublu și la simplu. Căpitanul nejucător al Ucrainei este Mihail Filima.

Căpitanul nejucător al României, Andrei Pavel, se va baza în meciul cu Ucraina pe Victor Hănescu (72 ATP), Adrian Ungur (122 ATP), Marius Copil (131 ATP) și Horia Tecău (28 ATP în clasamentul de dublu). Jucătorii tricolori se află de duminică în Ucraina.

Partida Ucraina – România, contând pentru primul tur al grupei I a Cupei Davis, Zona euro-africană, se va disputa în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, la Megaron Tennis Club din Dnepropetrovsk. Meciurile se vor disputa în sală, pe hard.

România și Ucraina s-au mai întâlnit o singură dată în Cupa Davis, în 2010, la București, când „tricolorii” s-au impus cu scorul de 3-1. Marcenko și Bubka au făcut parte din echipa oaspete atunci, în timp ce România a evoluat cu același lot. Hănescu a adus toate punctele victoriei, două la simplu și al treilea la dublu, în echipă cu Tecău. Punctul ucrainenilor a fost reușit de Stahovski, în fața lui Ungur.

Dacă va trece de echipa Ucrainei, România va întâlni pe teren propriu reprezentativa Suediei, în turul doi al competiției. Câștigătoarea partidei din turul doi se va califica în play-off-ul Grupei Mondiale.

În cazul în care va pierde meciul cu Ucraina, România va juca în primul tur al play-off-ului pentru menținerea în Grupa I, cu învinsa din partida Letonia – Slovacia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic