SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Ce subiecte le-au pus probleme elevilor de clasa a VIII-a. FOTO

Publicat: 20/02/2014, 16:39
Actualizat: 21/10/2014, 20:06

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Toți elevii de clasa a VIII-a au susținut miercuri simularea la EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, proba de MATEMATICĂ. Examenul a avut loc între orele 9 și 11, în săli cu camere video.

Elevii au primit trei subiecte care să le evalueze cunoștințele dobândite în timpul ginmaziului. Cele trei subiecte au avut fiecare mai multe subpuncte, dintre care trei au fost de geometrie.

La primul subiect, elevii au de calculat un exercițiu cu puteri, o fracție, dar și o problemă de geometrie prin care trebuiau să determine un unghi dintr-un cub. Un ultim subpunct din primul subiect a constat intr-o adunare simplă, prin care elevii trebuiau să calculeze numărului total al elevilor de clasa a VIII-a dintr-o școală.

La cel de-al doilea subiect, elevii au primit cinci cerințe dintre care de desenat o prismă pe foaia de hârtie, de calculat radicali și de verificat rezultatul unei fracții.

Cel de-al treilea subiect primit constă în mai multe probleme de geometrie. La un prim subpunct elevii aveau de calculat dimensiunea unei table de șah. Un alt subpunct o piramidă pentru care trebuiau să determine mai multe unghiuri.

CLICK PENTRU A MĂRI

CLICK PENTRU A MĂRI

Elevii care au ieșit de la examen au spus că problemele de la simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 au fost foarte grele, mai ales că au primit multe probleme de geometrie.

„Cred că o să iau 2 sau 3, geometria m-a omorât”, a spus Iulia, elevă de la Școala nr. 128 din Sectorul 5. Colega ei Andreea nu speră la o notă mai bună, spune că a greșit și subiectele simple. „La prima vedere sunt simple, dar tocmai de asta trebuie să fii atent. Eu cred că iau maximum 4″, a spus Andreea.

BAREM SUBIECTE MATEMATICĂ simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2014

În 2013, elevii care au susținut EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 la MATEMATICĂ au primit trei subiecte cu mai multe cerințe. La primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operației 4×4+10, cât este numărul „a” dacă a/6=5/2, precum și perimetrul unui pătrat și volumul unui cub cu laturi date. La același subiect, li s-a cerut să interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen.

Subiectul II avut ca primă cerință desenarea unei piramide triunghiulare regulate, după care elevii au trebuit să rezolve o problemă de aritmetică: „Ana și Bogdan au împreună șapte mere, Ana și Călin au împreună opt mere. Câte mere are Ana, știind că toți trei au împreună 12 mere?”. Tot la subiectul II, una dintre cerințe a fost legată de funcția f(x)= x + 2, la care s-a cerut să se calculeze f(0) + f(-2) și să se reprezinte grafic funcția. De asemenea, elevii au avut de demonstrat, pentru o expresie matematică E(x) dată, că E(x)=1 pentru orice număr real în afară de -2 și 2.

Subiectul III a fost alcătuit din două probleme de geometrie, prima având în ipoteză un dreptunghi cu latura și diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Miercuri, 19 februarie, are loc proba scrisă la matematică, iar joi, 20 februarie, la limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 7 martie, dar notele nu se vor pune în catalog.

Luni, elevii au avut simulare la EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 la proba de limba română. Oficialii de la Ministerul Educației au spus că proba simulare la EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 s-a desfășurat normal. Cea mai mare prezență a fost în sectorul 3, unde 98,48 la sută dintre elevii din clasele a VIII-a au fost prezenți la test. În celelalte sectoare prezența a înregistrată a fost următoarea: sectorul 6 – 97,68%, sectorul 4 – 96,26%, sectorul 5 – 94,95%, sectorul 1 – 92,32 % și sectorul 2 – 94,03 %.

Examenul propriu-zis de EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 începe pe 23 iunie. Rezultatele la examen de la finalul clasei a VIII-a contează pentru admiterea la liceu. Față de 2013, anul acesta, pentru admiterea la liceu, notele la examenele naționale reprezintă 75% din media de admitere la liceul ales de elev.

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2014

13 iunie Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

16 – 18 iunie Înscrierea la Evaluarea Națională

23 iunie Limba și literatura română – probă scrisă

24 iunie Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie Matematica – probă scris

27 iunie Afișarea rezultatelor (până la ora 16)

27 iunie Depunerea contestațiilor (orele 16 – 20)

28 iunie-30 iunie Rezolvarea contestațiilor

1 iulie Afișarea rezultatelor finale după contestații

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia