Adjunctul Poliției Române: Cioacă a primit o pedeapsă prea mică

Adjunctul Poliției Române: Cioacă a primit o pedeapsă prea mică
Publicat: 23/06/2014, 18:01
Actualizat: 01/02/2019, 00:44

Ofițer specializat în investigarea infracțiunilor de omor, chestorul Viorel Vasile a lucrat în urmă cu șapte ani, alături de procurorul Marius Iacob, la celebrul dosar „Elodia” și a participat la prima și singura audiere la care principalul suspect, Cristian Cioacă, a acceptat să răspundă la întrebări. Ulterior, Cioacă s-a prevalat de dreptul la tăcere.

După condamnarea definitivă a lui Cioacă la 15 ani și opt luni de închisoare, pentru lovituri cauzatoare de moarte, Viorel Vasile a declarat că, din punctul său de vedere, condamnarea este „prea blândă din punct de vedere al împrejurărilor în care s-a comis fapta, al atitudinii lui Cioacă și al faptului că acesta avea calitatea de polițist”. Cu toate acestea, pentru acuzația de „lovituri cauzatoare de moarte” – fapta pentru care a fost condamnat Cioacă -, instanța a decis, totuși, pedeapsa maximă, ceea ce, spune adjunctul Poliției Române, reprezintă o premieră în justiția românească.

Potrivit chestorului Vasile, o altă premieră pentru Justiție este condamnarea acuzatului în lipsa cadavrului și a unei mărturisiri a autorului. „Acest caz este, pentru Poliția Română și pentru Justiție, singurul în care avem o condamnare definitivă, fără dubii, fără să avem nici cadavrul, și nici mărturisirea autorului”, a explicat chestorul Viorel Vasile.

Acesta a adăugat că făptașul a fost probat exclusiv prin metode științifice, prin care s-a putut dovedi că petele de sânge găsite în apartamentul în care soții Cristian Cioacă și Elodia Ghinescu locuiau împreună cu fiul lor îi aparțineau femeii.

„Judecând după urmele de sânge, în locuință a avut loc un conflict violent. În noaptea aceea, Cioacă a venit de la amantă, iar între el și soția lui a izbucnit un scandal în urma căruia s-a ajuns la moartea soției”, a afirmat adjunctul Poliției Române.

Referitor la atitidinea lui Cristian Cioacă, ofițerul a dezvăluit că, încă de la prima audiere, care a avut loc în ziua reținerii acestuia, și-a dat seama de faptul că suspectul nu o să-și recunoască niciodată fapta. „În urmă cu șapte ani, înainte de prima audiere a lui Cioacă, am crezut că o cedeze și o să recunoască. După audiere, mi-am dat seama, însă, că dacă nu a recunoscut atunci, nu o să mai recunoască niciodată”, a spus Viorel Vasile.

Chestorul a adăugat că, dacă Cioacă ar fi recunoscut de la început, până la această dată ar fi fost deja liber. „Pentru lovituri cauzatoare de moarte ar fi primit, cel mai probabil, în jur de cinci sau șase ani de închisoare. Am văzut cazuri când, pentru acest timp de faptă, s-au dat și condamnări de patru ani”, a declarat chestorul Vasile.

Adjunctul Poliției Române a mai dezvăluit faptul că, pe parcursul anchetei, au fost dezgropate o mulțime de oseminte, despre care s-a crezut, inițial, că sunt ale avocatei Elodia Ghinescu.

„După condamnarea definitivă, căutările cadavrului au fost sistate. Personal cred că victima a fost îngropată pe o rază de 200 de kilometri în jurul Brașovului, a mai spus Viorel Vasile”.

Polițistul Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Pitești, în 18 iunie, la 15 ani și opt luni de închisoare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu șapte ani, pedeapsa fiind mai mică decât cea dată de Tribunalul Argeș, de 22 de ani de închisoare. Ancheta a costat statul român aproximativ 125.000 de euro.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?