Cazuri de infecție și transmitere a virusului Ebola sunt inevitabile în SUA

Cazuri de infecție și transmitere a virusului Ebola sunt inevitabile în SUA
Publicat: 08/08/2014, 11:07

„Este perfect posibil ca persoanele din Statele Unite care au fost pe teren (în Africa) să dezvolte Ebola aici după ce au fost expuse virusului în altă parte”, a apreciat Tom Frieden, directorul Centrului federal pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), în timpul unei audieri în fața unei subcomisii a Camerei Reprezentanților.

„Este, de asemenea, foarte posibil ca aceste persoane să își infecteze rudele sau personalul medical în cazul în care infecția nu este depistată rapid”, a declarat el.

„Trăim într-o lume în care suntem toți conectați și, inevitabil, vor fi călători, cetățeni americani și alții care vor merge în aceste țări (…) și se vor întoarce aici cu simptome”, a continuat directorul CDC.

Dar, a afirmat el, „suntem încrezători că nu va fi totuși o epidemie extinsă de Ebola în Statele Unite deoarece dispunem de echipamente pentru a pune în carantină acești bolnavi în toate marile spitale”.

Medicul Anthony Fauci, directorul Institutului american pentru alergii și boli infecțioase (NIAID) a declarat, de asemenea, joi dimineața, pentru CNN că „nu ar fi surprins” să fie cazuri de infectare pe teritoriul american. „Marele public va fi foarte îngrijorat, dar realitatea este că suntem într-adevăr bine echipați pentru a face față acestui tip de infecție”, a insistat el.

„Trebuie să aplicăm în mod riguros controalele standard de infecție”, a explicat doctorul Frieden în Congres. Pentru aceasta „am transmis instrucțiuni medicilor și întregului personal medical pentru a identifica simptomele, a stabili diagnosticul și a trata bolnavii”, a precizat el.

Acest oficial a amintit că „Ebola nu este o infecție foarte contagioasă, precum gripa”. Virusul se transmite doar prin contact direct cu fluidele precum sângele unei persoane infectate care manifestă simptome.

Dar dată fiind rata ridicată a mortalității – de 60-90 la sută – „o simplă omisiune poate fi fatală, ceea ce face indispensabilă identificarea rapidă a simptomelor și urmarea strictă a recomandărilor pentru controlarea infecției”, a insistat directorul CDC.

Simptomele infectării cu Ebola sunt febră puternică, dureri de cap și vărsături. Perioada de incubație este de opt până la zece zile. În unele cazuri, aceasta poate să ajungă și la 21 de zile, în timp ce în altele este de doar două zile.

CDC a declanșat, miercuri, alerta sanitară maximă pentru a mobiliza toate resursele necesare în scopul de a face față riscurilor reprezentate de epidemia fără precedent de Ebola, care a provocat 932 de morți și a infectat peste 1.700 de persoane începând din martie în Liberia, Sierra Leone, Guineea și, mai recent, Nigeria, țara cea mai populată din Africa.

Doctorul Frieden a reiterat că este „posibilă oprirea acestei epidemii” intervenindu-se la sursă, în Africa, unde CDC a trimis 50 de experți suplimentari.

Organizația Mondială a Sănătății a mobilizat 100 de milioane de dolari pentru a răspunde acestei amenințări, iar Banca Mondială a anunțat în această săptămână că va debloca 200 de milioane de dolari pentru a răspunde epidemiei.

La rândul său, Ken Isaacs, un oficial din cadrul organizației umanitare creștine Samaritan’s Purse a apreciat joi în fața aceleiași subcomisii a Camerei Reprezentanților că lumea nu este pregătită să împiedice o răspândire a virusului.

„Este evident că infecția a scăpat de sub control în Africa de Vest”, a declarat el, considerând că „răspunsul internațional este un eșec”.

Această organizație a coordonat repatrierea sanitară în Statele Unite a doctorului Kent Brantly și a misionarei Nancy Writebol, cei doi americani ce au contractat Ebola în Liberia, unde lucrau.

Virusul Ebola a apărut în 1976 în Africa și nu a infectat decât un număr redus de persoane înaintea acestei epidemii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diana Șoșoacă a depășit pragul la europarlamentare 2024 și pleacă la Bruxelles, la Parlamentul European
Cât a mers darul la nunta lui Răzvan Simion? Suma e ameţitoare, meniu de fine...
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Bogdan, polițistul din Brăila care a murit carbonizat
O femeie din Indonezia a fost înghițită cu totul de un piton de 6 metri
Lidia Buble l-a bântuit pe Răzvan Simion și la nunta acestuia. Ce s-a întâmplat în...
Dieta pe care o respectă cu SFINȚENIE Dana Rogoz. Are un abdomen plat, deși a...
Strada care a luat-o la vale în Cluj-Napoca s-a surpat și mai tare din cauza...
Tatăl patronului stației GPL care a explodat la Crevedia, reales primar la Caracal. Procentul uluitor...
Ei sunt polițișții care nu au ținut cont de pericol atunci când a venit vorba...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Un ARO se vinde pe OLX. Proprietarul are o mare SURPRIZĂ. Ce „BONUS” îi dă...
Primele rezultate oficiale de la BEC pentru Alegerile Europarlamentare: Alianţa PSD-PNL – 48,7%, AUR –...
ULUITOR! Ce se vede în prima fotografie din ISTORIA OMENIRII?
Ungurii cutremură Europa. Ungaria a făcut anunțul istoric. Nu s-a mai întâmplat niciodată asta
Bacalaureat 2024. Ultimele informații pentru candidați
Ce meniu special au avut la nuntă Răzvan Simion și Daliana Răducan si cum a...
VIDEO Rezultate parțiale alegeri locale 9 iunie 2024: Cine sunt noii primari din București, Cluj-Napoca,...
Ceartă între Alexandra, Roberta și Rebecca din Casa Iubirii. Ce și-au reproșat tinerele chiar în...
Tragedie în ziua alegerilor! Un bărbat din Vâlcea a murit după ce a primit buletinul...
Instructorul: - Bulă, știi la ce folosește claxonul?
Un Youtuber în vârstă de 24 de ani a primit „o avalanșă de voturi” pentru...
×