Reacția MApN după ce Robert Turcescu a spus că a fost ofițer acoperit

Reacția MApN după ce Robert Turcescu a spus că a fost ofițer acoperit
Publicat: 22/09/2014, 15:19
Actualizat: 06/07/2016, 13:25

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, într-un comunicat de presă, că nu comentează presupusele dezvăluiri ale jurnalistului Robert Turcescu, care a anunțat că ar fi fost ofițer sub acoperire al Armatei, prezentând niște documente în acest sens, a căror veridicitate nu poate fi verificată.

„Ministerul Apărării Naționale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. M.Ap.N. aplică legile țării și consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice. Dacă se vor constata nereguli, alte instituții ale statului sunt abilitate să se pronunțe”, arată MApN într-un comunicat de presă.

Jurnalistul Robert Turcescu a anunțat pe pagina de internet personală, apoi într-o emisiune televizată, că a fost ofițer acoperit al Armatei, dând acestei dezvăluiri niște conotații mistice și negând că a fost supus la vreo presiune sau vreun șantaj.

Turcescu a prezentat și o copie scanată a unui presupus livret militar și două copii după niște ștate de plată, a căror veridicitate nu poate fi verificată.

Duminică, jurnalistul Robert Turcescu a dezvăluit pe blogul său că a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulată „Mărturise și spovedanie” a fost însoțită de copii ale unui livret militar cu fotografia sa și două ștate de plată. Pe livretul militar apare ștampila MApN – UM 02515.

„Da, am fost lt -colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre ștatele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit”, a scris Turcescu pe blogul personal. „Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu și să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în fața lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi și vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugați-vă pentru mine și cu mine să fim iertați și izbăviți. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi și de judecători drepți. Cu Dumnezeu înainte și va fi bine! Vă cer iertare tuturor”, a mai scris acesta.

Duminică seară, într-o emisiune la postul B1 TV, el a confirmat că documentele sunt reale, fără a spune al cărei instituții ar fi fost ofițer acoperit. Turcescu a spus că este dispus oricând va fi chemat în fața judecătorului să spună tot ceea ce știe despre aceste documente.

Robert Turcescu a anunțat totodată că se retrage din presă.

În anul 2012, Ministerul Apărării Naționale a confirmat că jurnalistul Robert Turcescu primise gradul de locotenent-colonel. Turcescu apărea pe o listă împreună cu politicieni, foști miniștri, primari, președinți, alți jurnaliști. Atunci, Robert Turcescu, a susținut, într-o scrisoare adresată MApN, că pentru el acest lucru reprezintă o „regretabilă eroare” și solicită de urgență „îndreptarea acestei situații prin revenirea la starea de fapt: cetățean român care nu și-a satisfăcut stagiul militar și, prin urmare, nu poate aparține corpului ofițeresc al Armatei Române”. Robert Turcescu spunea, că în situația în care nu i se va anula gradul primit „în mod accidental”, va „acționa în judecată MApN pentru prejudicii grave de imagine și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de acest lucru”.

MApN a dat publicității în august 2012 o listă cu cei cărora le-au fost acordate grade militare în perioada 2010-2012 și pentru care s-au înregistrat nereguli, în care apăreau inclusiv politicieni, sportivi renumiți și în care se regăsea și numele lui Robert Turcescu. Ulterior, Ministerul a retras toate aceste grade acordate cu nereguli.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care Dan Vîlceanu îl mușcă de nas și îl agresează pe Florin Roman...
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă să sari cu parașuta în România. Prețurile pornesc de la 1000 de lei...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cele mai comune probleme la o cutie de viteze automată?
Nu-ţi mai face patul dimineaţa! Un medic te sfătuieşte să-l laşi dezordonat
O structură GIGANTICĂ ascunsă în adâncurile spațiului!
Interzis în toată România. Legea este în vigoare din 2008
Vestea anului pentru români. În sfârșit, o țară nu ne mai cere pașaportul
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Nina Dobrev a suferit un accident. Primul mesaj transmis de actriță de pe patul de...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Robotul moale care imită picioarele păianjenilor
×