Reacția MApN după ce Robert Turcescu a spus că a fost ofițer acoperit

Reacția MApN după ce Robert Turcescu a spus că a fost ofițer acoperit
Publicat: 22/09/2014, 15:19
Actualizat: 06/07/2016, 13:25

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, într-un comunicat de presă, că nu comentează presupusele dezvăluiri ale jurnalistului Robert Turcescu, care a anunțat că ar fi fost ofițer sub acoperire al Armatei, prezentând niște documente în acest sens, a căror veridicitate nu poate fi verificată.

„Ministerul Apărării Naționale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. M.Ap.N. aplică legile țării și consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice. Dacă se vor constata nereguli, alte instituții ale statului sunt abilitate să se pronunțe”, arată MApN într-un comunicat de presă.

Jurnalistul Robert Turcescu a anunțat pe pagina de internet personală, apoi într-o emisiune televizată, că a fost ofițer acoperit al Armatei, dând acestei dezvăluiri niște conotații mistice și negând că a fost supus la vreo presiune sau vreun șantaj.

Turcescu a prezentat și o copie scanată a unui presupus livret militar și două copii după niște ștate de plată, a căror veridicitate nu poate fi verificată.

Duminică, jurnalistul Robert Turcescu a dezvăluit pe blogul său că a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulată „Mărturise și spovedanie” a fost însoțită de copii ale unui livret militar cu fotografia sa și două ștate de plată. Pe livretul militar apare ștampila MApN – UM 02515.

„Da, am fost lt -colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre ștatele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit”, a scris Turcescu pe blogul personal. „Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu și să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în fața lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi și vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugați-vă pentru mine și cu mine să fim iertați și izbăviți. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi și de judecători drepți. Cu Dumnezeu înainte și va fi bine! Vă cer iertare tuturor”, a mai scris acesta.

Duminică seară, într-o emisiune la postul B1 TV, el a confirmat că documentele sunt reale, fără a spune al cărei instituții ar fi fost ofițer acoperit. Turcescu a spus că este dispus oricând va fi chemat în fața judecătorului să spună tot ceea ce știe despre aceste documente.

Robert Turcescu a anunțat totodată că se retrage din presă.

În anul 2012, Ministerul Apărării Naționale a confirmat că jurnalistul Robert Turcescu primise gradul de locotenent-colonel. Turcescu apărea pe o listă împreună cu politicieni, foști miniștri, primari, președinți, alți jurnaliști. Atunci, Robert Turcescu, a susținut, într-o scrisoare adresată MApN, că pentru el acest lucru reprezintă o „regretabilă eroare” și solicită de urgență „îndreptarea acestei situații prin revenirea la starea de fapt: cetățean român care nu și-a satisfăcut stagiul militar și, prin urmare, nu poate aparține corpului ofițeresc al Armatei Române”. Robert Turcescu spunea, că în situația în care nu i se va anula gradul primit „în mod accidental”, va „acționa în judecată MApN pentru prejudicii grave de imagine și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de acest lucru”.

MApN a dat publicității în august 2012 o listă cu cei cărora le-au fost acordate grade militare în perioada 2010-2012 și pentru care s-au înregistrat nereguli, în care apăreau inclusiv politicieni, sportivi renumiți și în care se regăsea și numele lui Robert Turcescu. Ulterior, Ministerul a retras toate aceste grade acordate cu nereguli.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Este obligatoriu până pe 25 iunie. Regulile oficiale au fost anunțate chiar acum
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ziua în care a apărut Marea Britanie. Cea mai frecventă greşeală pe care o fac...