Băsescu intră oficial în campania electorală, de la Cotroceni: Ponta și Iohannis sunt mincinoși, sunt corupți. O susțin pe Udrea

Băsescu intră oficial în campania electorală, de la Cotroceni: Ponta și Iohannis sunt mincinoși, sunt corupți. O susțin pe Udrea
Publicat: 13/10/2014, 19:13
Actualizat: 07/08/2015, 08:24

După permisiunea implicării în campanie, primită de la Curtea Constituțională în luna mai, președintele Traian Băsescu a trasat în această seară temele „pe care ar trebui să le dezbată candidații”, dând electoratului său inclusiv un semnal de vot. „Eu astăzi vă spun cu steagurile în spate că nici Ponta, nici Iohannis nu sunt o soluție pentru România, iar românii vor regreta dacă oricare dintre cei doi ajunge președintele României”, a spus Băsescu.

Președintele i-a acuzat pe principalii doi candidați la alegerile din 2 și 16 noiembrie de minciună, corupție și oportunism, numărându-le casele, alianțele trecute împotriva sa și angajamentele publice încălcate. „Amândoi sunt mincinoși, amândoi sunt corupți, nu mai vorbim de oportunismul care îi caracterizează. Rămân consecvent în a susține candidatul PMP”, și-a anunțat, din nou Băsescu electoratul cu cine va merge în campanie.

Pledoaria pro-Elena Udrea a inclus și combaterea teoriei lansate public că Băsescu ar avea un aranjament cu Ponta sau Iohannis. „Am văzut în ultimele două luni o campanie furibundă a celor două blocuri politice, pe de o parte Ponta cu propagandiștilor și cu parlamentare,pe de alta ACL, și una și alta încercând sîă mă aloce celeilalte. Nu-l susțin și nici nu-l voi susține pe Ponta și nici nu am vreun aranjament cu el. Nu-l susțin și nici nu-l voi susține pe Iohannis și nici nu am vreun aranjament cu el”, a susșinut Băsescu.

Dacă lui Victor Ponta i-a reproșat „matrapazlâcul pe care l-a făcut cu KazMunaiGaz”, lui Klaus Iohannis i-a pus la îndoială cumpărarea celor 6 case în Sibiul „din banii de meditații”. „Domnul Ponta este doctor, altă minciună. A plagiat. Domnul Ponta este corupt. A încercat să scoată prin lege matrapazlâcul pe care l-a făcut cu KazMunaiGaz. Până azi, statul român nu a primit cei 200 de milioane de dolari și nu s-a creat nici măcar biroul la care să stea președintele Fondului de 1 miliarde de dolari, darămite Fondul. În declarația de avere Ponta, împreună cu soția reușesc să îl ajungă la numărul de case pe sfântul Iohannis. Dacă ne uităm puțin la domnul Iohannis, din meditații a reușit să își cumpere 6 case în Sibiu. A fost președintele de la Grivco. Și el, ca și Ponta un oportunist, un om care minte. Niciunul dintre cei doi nu va avea susținerea mea, nici tacită, nici verbal. Lipsa de respect pentru țară pe care o au amândoi, dovedită în 2012. Toată populația îi plătește campania lui Victor Ponta. Cum aș putea să am aranjamente cu asemenea specimene? Vai de capul românilor dacă unul din acești voi oameni va ajunge să fie președintele României”, a comentat Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași!...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
"Era o fată nevinovată". Ipoteza polițiștilor în cazul fetiței de doi ani din Dolj găsită...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Prețurile la biletele de avion ajung la cote maxime
×