În pragul alegerilor, polițiștii locali vor primi tichete de masă. Alți angajați din sistem se simt discriminați: „AVEȚI GRIJĂ CU CINE VOTAȚI !”

În pragul alegerilor, polițiștii locali vor primi tichete de masă. Alți angajați din sistem se simt discriminați: „AVEȚI GRIJĂ CU CINE VOTAȚI !
Publicat: 30/10/2014, 19:12

„După multe intervenții la Guvernul României și la Parlament, a fost adoptată Legea nr. 124/2014. Totuși, punerea în aplicare a alin. (2) art. 3 din această lege provoca o serie de dificultăți și ambiguități la nivelul instituțiilor din administrația publică locală. Din aceste motive, prin recenta O.U.G. nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative, această prevedere este abrogată în mod expres”, spun reprezentanții FNSA.

O altă cerință a FNSA ține de acordarea tichetelor de masă, tichetelor cadou și tichetelor de vacanță, scrie glsa.ro. Începând cu 1 ianuarie 2015, s-a introdus posibilitatea acordării normei de hrană pentru polițiștii locali. Sindicaliștii se plâng însă că restul angajaților din administrația publică sunt discriminați, cerând guvernului să ia măsuri.

„Am solicitat să se dea și polițiștilor locali posibilitatea de primi norma de hrană, la fel cum primesc și cei de la Poliția Națională. E ciudat că solicitarea noastră a fost aprobată în campania electorală. A trebuit să treacă atâta timp de când am formulat revendicările și tocmai acum s-a acordat această normă de hrană. Probabil că mesajul este: „AVEȚI GRIJĂ CU CINE VOTAȚI””, a declarat Tiberiu Negrei, președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Primăria Timișoara, la care sunt afiliate sindicate ale angajaților din mai multe primării din județul Arad.

IA CUPONUL ȘI DĂ VOTUL!

Gândul a scris recent despre o altă „pomană” a Guvernului Ponta, prin care 3,3 milioane de români defavorizați vor primi alimente finanțate prin Programul Operațional de Ajutorare pentru Persoanele Defavorizate (POAD). „Este vorba de persoanele care beneficiază de venitul minim garantat, este vorba de toți șomerii, fie că sunt în plată, fie că au ieșit din plată, toți pensionarii care au pensie până în 400 de lei. De asemenea, beneficiarii indemnizațiilor pentru că au fost invalizi sau sunt veterani sau văduvele de război. Și ca o noutate în acest an, am introdus o nouă categorie, este vorba de beneficiarii alocațiilor pentru sprijinul familiei, fapt pentru care anul acesta, în 2014 față de 2013, avem un număr suplimentar de 700 de mii de persoane”, a declarat, la Guvern, Rovana Plumb.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ