Scurtul mandat la Ministerul Culturii al Csillei Hegedus

Scurtul mandat la Ministerul Culturii al Csillei Hegedus
Publicat: 14/12/2014, 18:05
Actualizat: 08/01/2020, 20:39

Înainte de fi numită la Cultură, Csilla Hegedus a fost secretar de stat în minister, secretar general adjunct în Departamentul pentru Cultură și în Secretariatul General și vicepreședinte în Organizația de Femei a UDMR. Ea a ocupat funcția de consilier personal al ministrului Culturii în perioada 2010 – 2012, iar, între 1997 și 2014 a fost director executiv al Fundației Transilvania Trust.

Csilla Hegedus mai este consultant de specialitate, în probleme de management, al patrimoniului cultural al Alteței Sale Regale, Principesa Margareta a României, membru al juriului internațional al Uniunii Europene (DG EAC) și Europa Nostra privind patrimoniul cultural și face parte din mai multe asociații profesionale: Europa Nostra, ICOMOS România, ACCR Franța și Institute of Historic Building Conservation.

Hegedus (47 de ani) a absolvit Facultatea de Dezvoltare a Resurselor Umane a Universității din Pecs, Ungaria (2006-2009) și Facultatea de Științe Economice, a Universității Babeș – Bolyai, din Cluj-Napoca (1992- 1997), unde este profesor asociat al Cursului postuniversitar de specializare, în reabilitarea patrimoniului construit.

Ea este autoare și coautoare a mai multor articole și lucrări științifice legate de restaurarea și managementul patrimoniului construit.

Debutul în politică al lui Hegedus a avut loc în 2008, când a candidat pe listele UDMR pentru funcția de consilier județean Cluj.

În CV-ul secretarului de stat, publicat pe site-ul UDMR, limbile română, germană și engleză figurează ca limbi străine.

Potrivit declarației de avere, Csilla Hegedus are două terenuri, unul de 1.300 de metri pătrați în comuna Gârbău din județul Cluj și unul de 170 de metri pătrați în Cluj-Napoca. De asemenea, are o locuință în Cluj-Napoca, de 89 de metri pătrați, și una în comuna Gârbău, de 157 de metri pătrați.

Totodată, Csilla Hegedus are trei conturi bancare, în valoare de 28.345 de lei, 3.785 de euro, respectiv 16.337 de lei. Tot potrivit declarației de avere, aceasta a vândut în ultimele 12 luni o casă și un teren, din satul Pata, pentru suma de 60.000 de euro.

Csilla Hegedus are 30% părți sociale la firma S.C. Pro Utilitas S.R.L, valoarea totală a părților sociale fiind de 66 de lei. De asemenea, aceasta este membru în Consiliul Director al Fundației Transilvania Trust, parte neretribuită, și membru în Consiliul de Conducere al Institutului Cultural Român.

Fundația Transilvania Trust, al cărei director a fost între 1997 și 2014, a beneficiat de contracte în valoare de 200.000 de euro de la Education, Audiovisual and Culture Executive Agency, un contract încheiat pe 27 noiembrie 2013, de o predecontare de 75.000 de euro de la EEA Grants, un alt contract de 5.000 de lei de la Primăria și Consiliul Local Cluj în 2014, 6.000 de lei și 4.000 de lei de la Consiliul Județean Cluj, 14.600 de lei de la Uniunea Arhitecților din România, 30.000 de euro de la Fondul Cultural Național din Ungaria, 600.000 de forinți de la Fondul Bethlen Gabor din Ungaria.

Potrivit declarației de avere publicate pe Ministerul Culturii, în ultimul an fiscal, Hegedus Csilla a primit suma de 36.105 lei ca director executiv al Fundației Transilvania Trust și 57.807 lei ca secretar general adjunct al UDMR București. De asemenea, Csilla Hegedus a primit suma de 8.520 de lei ca expert al Administrației Fondului Cultural Național și 4.306 euro ca expert al Comisiei Europene.

Potrivit declarației de interese publicate pe Ministerul Culturii, Szabo Balint Gyorgy, rudă de gradul 1 cu Csilla Hegedus (este tatăl acesteia), care deține firma SC Utilitas CCPDRPC SRL, are peste 10 contracte cu diverse entități, printre care cu Institutul Național al Patrimoniului, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și cu municipalitatea Bistrița.

Tags:
Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
×