Nicușor Constantinescu a revenit la Consiliul Județean Constanța, după o pauză de nouă luni

Nicușor Constantinescu a revenit la Consiliul Județean Constanța, după o pauză de nouă luni
Publicat: 08/01/2015, 15:24

Nicușor Constantinescu, care și-a reluat joi atribuțiile de președinte al CJ Constanța, a fost întrebat de jurnaliști cu cine are voie și cu cine nu are voie să comunice dintre angajații CJ și dintre consilierii județeni, spunând că se va consulta cu avocații săi în privința acestui aspect.

„M-am întors la lucru și la treabă. Nu are importanță acum cu cine am voie sau nu să iau legătura. Aștept avocații să vedem din rechizitoriul DNA cu care dintre funcționari și dintre consilierii județeni am interdicție să mă întâlnesc și cu care nu”, a afirmat Constantinescu.

El a mai spus că își propune ca în perioada următoare să verifice stadiul proiectelor derulate de Consiliul Județean, dar și de instituțiile din subordinea CJ.

De asemenea, Constantinescu a precizat că de acum încolo va prezida ședințele Consiliului Județean, precizând că este obligat de lege să le conducă.

Președintele CJ Constanța a ținut să salute discursul președintelui Klaus Iohannis de la ședința CSM și faptul că a cerut să nu se mai scurgă informații în presă din dosarele procurorilor DNA.

„Aș vrea să salut public inițiativa și discursul președintelui Iohannis făcut la CSM pentru că este primul om politic după 2004 care a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să înceteze teroarea justiției televizate din România. Sunt de acord cu ce a cerut președintele Iohannis pentru că el nu a făcut un discurs acolo, el a afirmat în calitate de președinte al României faptul că în România trebuie să existe separarea puterilor în stat, faptul că în România, conform Constituției, trebuie să existe prezumția de nevinovăție a oricărui cetățean român și prezumția de nevinovăție înseamnă că nu trebuie ca cetățenii români să-și dovedească nevinovăția și trebuie magistrații, procurorii să demonstreze vinovăția și nevinovăția și acest lucru, din păcate, în regimul Băsescu și în ultimii ani în special nu s-a întâmplat, inclusiv în ceea ce mă privește”, a declarat Nicușor Constantinescu.

Nicușor Constantinescu nu și-a mai putut exercita prerogativele de președinte al CJ Constanța din luna aprilie a anului trecut, când a plecat în SUA să se opereze de cancer. Pentru că nu s-a întors atunci când convenise cu procurorii DNA că se va întoarce în țară, anchetatorii au cerut arestarea sa preventivă. La începutul lunii august 2014, Curtea de Apel București a decis să mențină decizia luată de Tribunalul București privind arestarea sa preventivă.

După această decizie, Nicușor Constantinescu a fost suspendat din funcție printr-un ordin al prefectului de Constanța, iar atribuțiile sale au fost preluate de vicepreședintele CJ Cristinel Dragomir.

La începutul lunii septembrie 2014, Constantinescu a fost arestat preventiv și în dosarul Centrului Militar Zonal, decizia fiind luată de Tribunalul Constanța. El a revenit în țară la începutul lunii noiembrie, fiind dus de autorități în arest.

La sfârșitul lui noiembrie 2014, primul mandat de arestare preventivă pe numele lui Constantinescu a fost înlocuit cu măsura controlului judiciar, de către magistrații bucureșteni, iar în 5 decembrie aceeași decizie a fost luată și de Curtea de Apel Constanța. Instanța a decis, de asemenea, că Nicușor Constantinescu nu are voie să ia legătura cu funcționarii CJ Constanța și nici cu consilierii județeni, astfel că acesta nu și-a putut relua atribuțiile, deși ordinul de prefect privind suspendarea sa din funcție a expirat odată cu ridicarea măsurii arestării preventive.

La sfârșitul anului trecut, Curtea de Apel Constanța a respins solicitarea lui Nicușor Constantinescu de modificare a condițiilor controlului judiciar. El ceruse să poată lua legătura cu angajații Consiliului Județean și cu consilierii județeni în chestiuni care nu sunt legate de Centrul Militar Zonal Constanța, obiectul dosarului pentru care este judecat.

Totuși, în această săptămână Curtea de Apel Constanța a admis în parte o contestație la executare depusă de Nicușor Constantinescu, precizând că el nu are voie să comunice cu personalul Consiliului Județean și cu consilierii județeni „care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie și execuție a celor două hotărâri ale CJ Constanța care au vizat Centrul Militar Zonal și care sunt menționate în actul de sesizare al instanței”. Președintele Consiliului Județean poate lua legătura astfel cu persoanele care nu au avut legătură cu dosarul Centrului Militar Zonal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce ar fi mâncat...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
S-a vândut o VECHE UZINĂ din România. A fost fondată în urmă cu peste 80...
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Impresionanta colecție de arme de vânătoare pe care a deținut-o Nicolae Ceaușescu