Cine l-a DENUNȚAT pe Horia Georgescu

Cine l-a DENUNȚAT pe Horia Georgescu

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 4 martie, Dorin Cocoș a formulat un denunț, prin care a arătat că în 2010 a purtat o discuție cu verii Nicolae și Constantin Slav și cu Răzvan Constantin Dumitrescu, cărora le-a spus că vrea să cumpere drepturi litigioase rezultate din dosare de despăgubire de la anumite persoane care parcurseseră, în prealabil, procedura de judecată și aveau soluții favorabile emise de către Curtea de Apel București, rămase definitive.

Despre aceste drepturi litigioase, Dorin Cocoș le-a spus procurorilor că a aflat de la fiul lui, Alin Cocoș, care, la rândul lui, știa aceste informații de la Sebastian Moise. Intermediarul tranzacțiilor a fost Moise, care i-a transmis, prin Alin Cocoș, pretențiile financiare ale vânzătorilor de drepturi litigioase pentru unele imobile situate în județul Argeș.

Omul de afaceri Dorin Cocoș le-a spus anchetatorilor că a trimis copii ale actelor privind drepturile litigioase lui Sergiu Diacomatu, care în acea perioadă deținea funcția de vicepreședinte în cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) – comisia de fond funciar, pentru ca acesta să verifice legalitatea și corectitudinea actelor respective.

Ulterior, Cocoș a cumpărat aceste drepturi, prin intermediul lui Nicolae și Constantin Slav și al lui Răzvan Constantin Dumitrescu, pentru că omul de afaceri a dorit să-și protejeze identitatea în cazul unor eventuale informări mediatice.

Plata a fost făcută prin intermediul lui Alin Cocoș, care, la rândul său, a transmis sumele de bani primite de la tatăl său intermediarului Sebastian Moise.

„Pentru soluționarea cu prioritate a dosarelor de despăgubire, Cocoș Dorin l-a rugat pe Diacomatu Sergiu să urgenteze introducerea acestora în comisia de avizare. Drept urmare, dosarele au fost avizate într-un termen foarte scurt, în câteva zile, respectiv în câteva săptămâni. Pentru această intervenție Diacomatu Sergiu i-a solicitat, iar Dorin Cocoș i-a achitat, în două tranșe, suma de 400.000 de euro, în incinta Euro Hotel”, conform actul de sesizare a instanței.

Dorin Cocoș a menționat, în denunțul formulat, că de oferirea acestei sume de bani știau atât verii Slav, Răzvan Constantin Dumitrescu, cât și fiul său, Alina Cocoș. Suma de bani plătită lui Diacomatu a provenit din sumele de bani luate de la Constantin Slav, Nicolae Slav și Răzvan Dumitrescu, ca urmare a vânzării drepturilor litigioase. Restul banilor au rămas în contul acestora, însă la dispoziția lui Dorin Cocoș, el fiind de fapt beneficiarul lor real.

Un denunț a fost formulat și de Alin Cocoș, care în 3 martie, le-a povestit procurorilor că la sfârșitul anului 2010 sau începutul anului 2011, în timp ce se afla în biroul tatălui său, din incinta Euro Hotels, a observat că Dorin Cocoș i-a dat lui Sergiu Diacomatu o sacoșă în care se afla o sumă de bani.

După ce Sergiu Diacomatu a ieșit din birou, Alin Cocoș l-a întrebat pe tatăl lui ce reprezintă acei bani, iar el i-a răspuns că s-a revanșat față de Diacomatu, întrucât acesta îl ajutase în problema soluționării unui număr de patru dosare de retrocedare aflate pe rolul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, dosare care erau înregistrate pe numele unor rude și cunoștințe ale acestora pe nume, respectiv Constantin Slav, Nicolae Slav și Răzvan Dumitrescu.

Denunțurile lui Alin și Dorin Cocoș au fost făcute în dosarul în care fostul șef al ANI, Horia Georgescu, și parlamentarii Theodor Nicolescu și Marko Attila au fost trimiși în judecată, fiind acuzați de DNA că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP, precum și a patru inculpați care aveau calitatea de experți evaluatori autorizați.

Astfel, în fața instanței vor ajunge deputatul Theodor Nicolescu, aflat în arest preventiv, pentru faptele comise în perioada în care a fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. El este acuzat de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Procurorii i-au trimis în judecată și pe Ingrid Zaarour, fosr președinte al ANRP, cercetată sub control judiciar, pe Mihnea-Remus Iuorp, Ingrid-Luciana Popa-Mocanu, foști vicepreședinți ai ANRP, Horia Georgescu, toți trei arestați în prezent. În fața magistraților vor ajunge și Remus-Virgil Baciu, condamnat definitiv la pedeapsa închisorii pentru corupție în altă cauză, fost vicepreședinte al ANRP, Marko Attila, fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru relații interetnice, precum și Constantin-Cătălin Canangiu, arestat preventiv, pentru faptele comise în perioada în care era reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice.

Toți cei șapte vor fi judecați pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

De asemenea, au fost trimiși în judecată și experții evaluatori Gheorghe Vișoiu și Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor și Dorin-Cornel Drulă. Primii doi sunt arestați preventiv, iar ultimii doi sunt arestați la domiciliu. Cei patru vor fi judecați pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. În plus, Alexandru-Florin Hanu este acuzat și de luare de mită.

„Prin acțiunile sau inacțiunile lor intenționate, cei 12 inculpați din prezenta cauză au produs un prejudiciu bugetului statului român în cuantum de 84.588.304 euro”, conform anchetatorilor.

Procurorii au pus sechestru asigurator asupra mai multor sume de bani și bunuri ce aparțin acuzaților din acest caz și au confiscat cele 6,2 milioane de lei de la Nicolescu și suma de 10.000 euro de la Hanu, bani pe care i-ar fi luat cei doi drept mită.

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ