Cum au jignit-o liderii UDMR pe Alina Gorghiu

Cum au jignit-o liderii UDMR pe Alina Gorghiu
Publicat: 24/05/2015, 14:59

Întrebată, duminică, la Alba Iulia, cum comentează afirmațiile deputatului Marton Arpad, viceliderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Alina Gorghiu a spus că nu comentează reacția acestuia sau a altui coleg din Parlamentul României, anunțând că va avea în curând discuții privind moțiunea de cenzură cu liderii Uniunii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Eu nu vreau să comentez reacțiile unui vicelider sau ale unui coleg din Parlament. Eu voi discuta cu liderii UDMR și, dacă domniile lor vor considera că este o temă de sprijinit, foarte bine. Dacă dânșii consideră că dreptul de vot pentru români nu este o temă importantă, eu mă simt jignită”, a afirmat Gorghiu.

Copreședintele PNL a adăugat că „orice supărare trece” și se așteaptă ca un partid care se află în opoziție, teoretic, ca UDMR, să susțină o moțiune de cenzură pe o temă foarte importantă pentru români.

„Orice supărare trece și eu cred că politicos este să ai un material pe care să-l prezinți colegilor din Parlament și în baza acelui material să poată fi făcute observații de toți colegii din Parlament. Nu cred că era străină cuiva din Parlamentul României ideea sau intenția PNL că urmează să depunem o moțiune de cenzură. Cred că tema este vitală pentru democrația din România și cred că, indiferent cât de surprins sau mai puțin surprins este cineva, nu văd cum un partid care se află în opoziție teoretic, ca UDMR-ul, nu va susține o moțiune de cenzură pe o temă foarte importantă pentru români”, a spus Gorghiu.

Ea a adăugat că importanța unei moțiuni de cenzură nu trebuie dată de cât de mult îi place unui anumit coleg acea temă, ci importanța este dată de ideea de respectare a unui drept fundamental pentru românii de oriunde.

„Importanța nu trebuie dată de cât de mult îmi place mie sau unui coleg acea temă, ci importanța este dată de ideea de respectare a unui drept fundamental pentru românii de oriunde. Dar eu sunt convinsă că discuții cu liderii UDMR vor avea loc curând, discuții cu ceilalți lideri ai partidelor politice parlamentare vor avea loc, la fel, curând, imediat ce vom redacta acel draft de moțiune de cenzură și vom dialoga cu ei în spiritul obținerii unui sprijin”, a spus Alina Gorghiu.

Copreședintele liberal a afirmat că va cere sprijin tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, pentru a susține moțiunea de cenzură cu o temă care înseamnă un drept fundamental al oricărui român.

Potrivit acesteia, moțiunea va fi „o surpriză frumoasă pentru electoratul din România și în același timp o surpriză neplăcută” pentru Victor Ponta.

„Le cer votul și le cer sprijinirea moțiunii de cenzură pentru o temă care, de fapt, înseamnă un drept fundamental al fiecărui român pe care nu cred că putem să-l negăm, indiferent că suntem de la PSD, de la PNL, UNPR sau UDMR. Ca atare, imediat ce vom avea creionat acest draft de moțiune de cenzură, vom discuta cu toate grupurile politice, îl vom înainta tuturor parlamentarilor și eu am convingerea că putem să facem o surpriză frumoasă pentru electoratul din România și în același timp o surpriză neplăcută pentru Ponta”, a conchis Alina Gorghiu.

UDMR nu a fost consultată de PNL înaintea anunțării datei și temei moțiunii de cenzură, a afirmat, la RFI, deputatul Marton Arpad, viceliderul grupului UDMR din Cameră, care s-a declarat surprins că documentul va fi depus în 5 iunie și că va fi pe tema votului prin corespondență.

Viceliderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Marton Arpad, consideră că moțiunea de cenzură anunțată de PNL sâmbătă, la Consiliul Național de la Pitești, este „de fațadă”.

„Având în vedere că acea comisie care depune inițiativele legislative privind alegerile, cum se zice Codul Electoral, este condusă de un liberal, care trebuie să cunoască situația din această comisie, că există o etapizare a depunerii rapoartelor și a legilor, urmează ca săptămâna viitoare, marțea, să depunem legea alegerilor parlamentare și imediat după aceea să ne apucăm de cealaltă lege, la care este de fapt o inițiativă depusă chiar de către liberali, privind votul prin corespondență, sunt cel puțin surprinzătoare atât data, cât și tema moțiunii de cenzură pentru mine”, a declarat, la RFI, Marton Arpad.

El a mai spus că, dacă cineva vrea să discute cu UDMR în legătură cu o moțiune de cenzură, nu o anunță în presă cu câteva zile înaintea depunerii, el subliniind că Uniunea nu a fost consultată de PNL.

„Dacă cineva vrea să discute cu noi în legătură cu o moțiune de cenzură, nu o anunță în presă cu câteva zile înaintea depunerii ei, ci prima dată discută cu noi despre această temă. N-am fost consultați, nici nu știm dacă ei solicită, vor solicita să ne raliem la această inițiativă de-a lor. Deocamdată, având în vedere că este o surpriză, nici nu avem cum să vedem de ce și cum și să discutăm despre ea. Dar vă spun sincer, eu trăind în România, nu cred că în momentul actual faptul că încă n-a fost votată această lege a votului prin corespondență este cea mai mare problemă pentru care trebuie să depui o moțiune de cenzură. Probabil va fi o moțiune de cenzură de fațadă, că au promis că o vor face și doresc s-o depună (…). Pentru mine este inexplicabilă această alegere a tematicii”, a afirmat deputatul UDMR.

Marton Arpad nu dă șanse prea mari moțiunii de cenzură: „Dacă stau să mă gândesc câți vor fi tentați să voteze pentru o astfel de moțiune de cenzură, nu prea cred că din partea puterii se vor ralia. Or la moțiunea de cenzură este nevoie de majoritatea tuturor deputaților și senatorilor”.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat, sâmbătă, la Pitești, în cadrul Consiliului Național al PNL, depunerea în Parlament, pe 5 iunie, a moțiunii de cenzură la adresa Guvernului, pe tema votului prin corespondență.

„E singurul lucru care ne mai lipsea. Avem premier, avem program de guvernare, ne mai trebuie moțiune de cenzură. Pe scurt, 5 iunie, tema este pe una pe care nu o putem refuza românilor din diaspora – votul prin corespondență”, a afirmat Alina Gorghiu, în aplauzele reprezentanților PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Gestul INTERZIS la volan! NU ai voie să faci așa ceva în mașină
Cascadorie periculoasă la „Românii au Talent”. Autorul are 72 de ani
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Speranța de viață globală ar putea crește cu pâna la 5 ani până în 2050
×