Anunțul Primăriei Capitalei referitor la caniculă

Anunțul Primăriei Capitalei referitor la caniculă
Publicat: 06/07/2015, 18:05

Municipalitatea, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale a început amplasarea a 20 de corturi medicale anticaniculă. Acestea vor fi dotate cu aer condiționat, apă, personal medical, aparatură de specialitate și toalete ecologice și vor fi amplasate în zone cu trafic intens din Capitala: Piața Victoriei, Piața Romană (rond ASE și la metrou), Piața Universității ( la Spitalul Colțea și la Arhitectură), Piața Unirii (Magazin Unirea, pe Regina Maria și în Piața 11 iunie), Piața Moghioroș, Piața C.A. Rosetti, Piața Iancului (metrou), Dristor (metrou), Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), Parcul Cișmigiu (vizavi de sediul PMB), Parcul Carol, Piața Roma, Piața Muncii, Piața Crângași, magazinul Bucur Obor și la Gara de Nord.

De asemenea, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) are amenajate mai multe puncte de prim ajutor unde bucureștenii pot beneficia de apă și aer condiționat între orele 08.00 -16.30.

Acestea sunt amplasate la sediile DGASMB din str. Foișorului nr. 56-58, sector 3, și din str. Sălcetului nr. 5, sector 4, la cantina socială Grivița – Calea Griviței 216, sector 1, cantina socială Agricultori – str. Orzari nr 48, sector 2, cantina socială Ferentari – Calea Ferentari nr. 191 – sector 5, cantina socială Sfântul Constantin – str. Sfantul Constantin nr. 1, sector 1, policlinica socială Baba Novac – Str. Dristorului, nr. 81-88, sector 3, și la Santhe Fito ceainărie – str. Lipscani, nr. 104, Sector 3 (în intervalul 8.00 – 22.00).

Pentru oamenii cu venituri mici, dar și pentru cei care nu au apă curentă, DGASMB asigură în incinta Complexului de Servicii Sociale pentru adulți Sf. Ioan din bulevardul Theodor Pallady, nr. 64, sector 3, și la sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4, băi complet amenajate pentru igiena personală, deschise între orele 8.00 – 16.30.

În plus, DGASMB pune la dispoziția persoanelor de peste 60 de ani și a celor care nu se pot deplasa, numărul de telefon: 021.314.23.15 până la ora 16.30, pentru situațiile în care aceștia au nevoie de medicamente.

În ceea ce privește programele de salubrizare ale Capitalei, operatorii din toate sectoarele vor continua activitățile de stropit carosabilul la primele ore ale dimineții, seara sau pe parcursul nopții, astfel încât să nu fie influențat indicele de confort termic.

De asemenea, operatorii de salubritate vor evacua zilnic depozitele de deșeuri necontrolate, iar deșeurile menajere de la unitățile de alimentație vor fi evacuate zilnic sau ori de câte ori este necesar în cursul unei zile.

În acest sens, marți, începând cu ora 08.00, PMB va demara o acțiune de salubrizare și igienizare a unor zone în care se depozitează frecvent deșeuri de pe raza sectorului 5.

„Se va interveni in zona străzii Bega, intersecție cu strada M-ții Carpați, urmând a se efectua operațiuni de strângere, colectare, evacuare și transport deșeuri necontrolate și depozitarea lor la rampa ecologică. Se va mătura manual și mecanizat, se va spăla carosabilul și trotuarele, inclusiv aleile dintre locuri.

După operațiunile de salubrizare, miercuri se va efectua operațiunea de igienizare, urmând a se aplica tratamente de deratizare.

„Vor interveni șase autobasculante, două încărcătoare frontale, o autocisternă și o automăturătoare, iar cantitatea de deșeuri estimată a se ridica din această zonă este de aproximativ 200 de tone”, se arată în comunicat.

PMB mai precizează că ApaNova continuă să asigure alimentarea cu apă potabilă a celor 60 de cișmele existente pe raza Municipiului București, precum și a fântânilor arteziene aflate în operarea sa.

Potrivit avertizărilor emise până în prezent de ANM, județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare vor fi sub avertizare cod portocaliu de caniculă marți, când se vor înregistra temperaturi de 38-39 de grade, iar Bucureștiul și 32 de județe au fost atenționate cu cod galben, fiind anunțate temperaturi de 35 – 37 de grade și disconfort termic accentuat.

Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde, marți, cea mai mare parte a țării, o avertizare cod galben fiind emisă pentru București și județele Maramureș, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași și Botoșani.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) Ion Sandu a declarat, luni, că nu este exclus ca miercuri să fie emis cod roșu de caniculă în județele din vest și nord-vest, România urmând să treacă prin intervale scurte de coduri portocalii sau roșii de caniculă alternate cu furtuni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. David Popovici și-a cumpărat „bestie” decapotabilă de peste 200.000 de euro! Băiatul modest a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Putin, palat de 1 miliard. Imagini uluitoare din casa dictatorului
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani