Copiii cu vârste între 6 și 10 ani pot participa, în vacanța de vară, la Caravana Muzeelor din București

Copiii cu vârste între 6 și 10 ani pot participa, în vacanța de vară, la Caravana Muzeelor din București
Publicat: 14/07/2015, 15:15

Aflată la a patra ediție, Caravana Muzeelor invită copiii să cunoască mai bine Bucureștiul, în perioada 15 iulie – 4 septembrie, de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00 (aproximativ două ore).

Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea, pe care le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, modelaj și linogravură.

Caravana Muzeelor a fost inițiată în anul 2012, atunci fiind implicate cinci instituții muzeale. O noutate a acestei ediții este implicarea amplă a Muzeului Municipiului București: cinci sedii ale acestei instituții importante pentru cunoașterea orașului participă în proiect pentru prima dată, găzduind grupurile de copii curioși și creativi, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Atelierele de vacanță încep în perioada 15 – 17 iulie la Muzeul „Theodor Aman” (MMB), unde copiii vor vorbi despre „Viața cotidiană în lucrările lui Theodor Aman”: vor descoperi viața cotidiană în Bucureștiul secolului al XIX-lea prin intermediul lucrărilor realizate de Theodor Aman, artist apreciat în epocă și fondator al Școlii de Belle-Arte din București, iar în cadrul aplicațiilor practice vor aborda pictura pe lemn față-verso și linogravura.

La Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar” (22-24 iulie), copiii vor avea ocazia să descopere stilul artistului Vasile Grigore, dar și personalități portretizate de diverși artiști și detalii despre colecția de artă tradițională românească. La ateliere, aceștia vor aborda tehnici speciale (pictatul cu acrilic pe placaj preparat de formă pătrată și decoratul unei trăistuțe), vor învăța să realizeze o bordură cusută și să picteze motive decorative pe câmpul central.

A treia săptămână (29 – 31 iulie) va fi dedicată ciclului intitulat „Istoria unei familii”, mai precis familiei Macovei: Colecția de Artă „Ligia și Pompiliu Macovei” (MMB). Copiii vor vizita clădirea care adăpostește colecția arhitectului diplomat Pompiliu Macovei și a soției acestuia, pictorița Ligia Macovei, iar la aplicația practică vor picta cu vopsele acrilice pe carton pânzat inspirați de picturile din muzeu. Pasiunea de a colecționa a celor doi soți Macovei a început cu arta populară. Copiii vor păși pe urmele lor, iar la atelierul din 30 iulie vor picta un vas de ceramică decorat cu motive tradiționale românești.

În august și septembrie, Caravana Muzeelor se va opri la temele: „Foișorul de Foc și destinul pompierilor” (5 – 7 august), „Istoria unei familii: familia Storck” (12 – 14 august), „Descoperim știința prin artă la Muzeul Tehnic” (19 – 21 august), „Istoria unei familii: familia Nottara” (26 – 28 august) și „De la fereastra Palatului Suțu” (2 – 4 septembrie).

Taxa de participare la Caravana Muzeelor 2015 este de 10 lei/ copil/ atelier și include materialele folosite și accesul în muzeu.

Detalii despre eveniment pot fi aflate de pe blogul caravanamuzeelor.wordpress.com.

Caravana Muzeelor 2015 este organizată de Global Mindscape, Muzeul Municipiului București (Muzeul „Theodor Aman”, Colecția de Artă „Ligia și Pompiliu Macovei”, Muzeul „Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck”, Muzeul „C.I. și C.C. Nottara” și sediul central – Palatul Suțu), Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor și colecționar”, Muzeul Național al Pompierilor – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Muzeul Național Tehnic „Prof. Inginer Dimitrie Leonida”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Doliu în lumea filmului: unul dintre îndrăgiții actori din ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor” s-a stins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Dușmani din cauza moștenirii. Copiii lui Adrian Păunescu se ceartă pe avere
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul