Guardian, despre inițiativa organizatorilor unui festival din România de a permite accesul gratuit donatorilor de sânge: ”Vrei bilet? Două halbe de sânge!”

Guardian, despre inițiativa organizatorilor unui festival din România de a permite accesul gratuit donatorilor de sânge: ''Vrei bilet? Două halbe de sânge!''
Publicat: 03/08/2015, 21:13

”Două bilete la festivalul de muzică din Transilvania? Costă două halbe de sânge! Nu e un episod prost din Scooby Doo, ci ideea organizatorilor unui festival din România”, comentează cu umor Guardian.

Guardian face bineînțeles legătura între această știre și faptul că Transilvania este cunoscută pentru Dracula, dar precizează și că România e pe penultimul loc în Europa la numărul de donatori de sânge.

Untold Festival, în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină (INTS), lansează „Pay with blood”, o campanie națională de încurajare a donării de sânge, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În cadrul acestei campanii, desfășurată în perioada 14 – 24 iulie, donatorii de sânge din centrele regionale și județene de transfuzii primesc reducere la abonamentele Untold dacă intră pe site-ul festivalului, www.untoldfestival.com, și completează formularul de donator.

„Festivalul Untold are loc la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, un loc care a făcut România faimoasă în întreaga lume pentru legendele cu Dracula. În contextul în care România se confruntă cu o lipsă acută de sânge în unitățile medicale, o campanie care se inspiră din aceste legende pentru a atrage atenția asupra unei probleme reale este mai mult decât binevenită. Prin campania «Pay with blood», ne dorim să creștem gradul de conștientizare a acestei nevoi și să contribuim la creșterea numărului de donatori în România”, spune Bogdan Buta, director general Untold Festival.

România ocupă în prezent penultimul loc din Europa la numărul de donatori activi de sânge, potrivit INTS. La nivel național, doar 1,7% din populația țării donează sânge, iar cei mai mulți devin donatori doar atunci când trebuie să ajute o persoană apropiată lor, mai arată datele institutului.

Untold Festival se va desfășura în perioada 30 iulie – 2 august, la Cluj-Napoca, fiind proiectul major de divertisment al programului „Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului”, și va aduce pentru prima dată în România, pe aceeași scenă, patru dintre cei mai îndrăgiți artiști electro-dance din lume: Avicii, Armin van Buuren, David Guetta și Dimitri Vegas & Like Mike.

Pe scenele festivalului de la Cluj vor urca 150 artiști internaționali și naționali, printre care se numără Wu-Tang Klan, ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, Dj Premier, AronChupa, Foreign Beggars, Wilkinson, ANDYC, Tom Odell, John Digweed, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie, Duke Dumont, Michael Calfan, Lost Frequencies, Gentleman și Gramatik.

Evenimentul este organizat de Federația Share Cluj-Napoca, în parteneriat cu organizația Student Plus, fondator al Federației Share Cluj-Napoca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
S-a schimbat legea în 2024 pentru cei care stau la bloc. A devenit obligatoriu să...
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Paște de basm pentru Medana și Alin Oprea! Cum au sărbătorit cei doi în Cluj:...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire