Guardian, despre inițiativa organizatorilor unui festival din România de a permite accesul gratuit donatorilor de sânge: ”Vrei bilet? Două halbe de sânge!”

Guardian, despre inițiativa organizatorilor unui festival din România de a permite accesul gratuit donatorilor de sânge: ''Vrei bilet? Două halbe de sânge!''
Publicat: 03/08/2015, 21:13

”Două bilete la festivalul de muzică din Transilvania? Costă două halbe de sânge! Nu e un episod prost din Scooby Doo, ci ideea organizatorilor unui festival din România”, comentează cu umor Guardian.

Guardian face bineînțeles legătura între această știre și faptul că Transilvania este cunoscută pentru Dracula, dar precizează și că România e pe penultimul loc în Europa la numărul de donatori de sânge.

Untold Festival, în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină (INTS), lansează „Pay with blood”, o campanie națională de încurajare a donării de sânge, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În cadrul acestei campanii, desfășurată în perioada 14 – 24 iulie, donatorii de sânge din centrele regionale și județene de transfuzii primesc reducere la abonamentele Untold dacă intră pe site-ul festivalului, www.untoldfestival.com, și completează formularul de donator.

„Festivalul Untold are loc la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, un loc care a făcut România faimoasă în întreaga lume pentru legendele cu Dracula. În contextul în care România se confruntă cu o lipsă acută de sânge în unitățile medicale, o campanie care se inspiră din aceste legende pentru a atrage atenția asupra unei probleme reale este mai mult decât binevenită. Prin campania «Pay with blood», ne dorim să creștem gradul de conștientizare a acestei nevoi și să contribuim la creșterea numărului de donatori în România”, spune Bogdan Buta, director general Untold Festival.

România ocupă în prezent penultimul loc din Europa la numărul de donatori activi de sânge, potrivit INTS. La nivel național, doar 1,7% din populația țării donează sânge, iar cei mai mulți devin donatori doar atunci când trebuie să ajute o persoană apropiată lor, mai arată datele institutului.

Untold Festival se va desfășura în perioada 30 iulie – 2 august, la Cluj-Napoca, fiind proiectul major de divertisment al programului „Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului”, și va aduce pentru prima dată în România, pe aceeași scenă, patru dintre cei mai îndrăgiți artiști electro-dance din lume: Avicii, Armin van Buuren, David Guetta și Dimitri Vegas & Like Mike.

Pe scenele festivalului de la Cluj vor urca 150 artiști internaționali și naționali, printre care se numără Wu-Tang Klan, ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, Dj Premier, AronChupa, Foreign Beggars, Wilkinson, ANDYC, Tom Odell, John Digweed, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie, Duke Dumont, Michael Calfan, Lost Frequencies, Gentleman și Gramatik.

Evenimentul este organizat de Federația Share Cluj-Napoca, în parteneriat cu organizația Student Plus, fondator al Federației Share Cluj-Napoca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping