Campania umanitară „Joy for Nepal”, inițiată de alpinistul Alex Găvan, a adunat peste 100.000 de euro

Publicat: 05/08/2015, 21:57

Campania „Bucurie pentru Nepal”/ „Joy for Nepal”, inițiată de alpinistul Alex Găvan, a strâns până la această dată echivalentul în lei al sumei de 101.000 euro, pentru finanțarea unor proiecte de reconstrucție post-cutremur, în Nepal.

„Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest proiect. Gândul că sunt zeci de mii de oameni care au contribuit mă emoționează și mă umple de recunoștință”, a declarat Găvan.

„Mă simt de parcă am urcat împreună un vârf de peste 8000 de metri – al șaptelea optmiar al meu. Așa cum și în Himalaya, după ce ai atins vârful trebuie să și revii în tabăra de bază pentru a se considera ascensiunea completă, acum urmează partea a doua a proiectului: finanțarea responsabilă și transparentă a acestor bani în activități de reconstrucție”, a mai explicat alpinistul.

Potrivit unui comunicat remis gândul, toți banii strânși vor ajunge la oamenii aflați în nevoie, din Nepal, prin intermediul proiectelor de reconstrucție gestionate de organizația Kharuna-Shechen, fondată de Matthieu Ricard. Obiectivul campaniei este să finanțeze reconstrucția comunităților izolate care au fost afectate de cutremurul din 25 aprilie 2015, precum refacerea de școli.

Banii din donații nu vor finanța cheltuieli administrative, deoarece campania de strângere de fonduri este derulată pro-bono, cu implicarea unor persoane și a unor companii din România care au vrut să contribuie, iar Karuna-Shechen are toate costurile administrative acoperite de un finanțator propriu.

Majoritatea donațiilor din cadrul campaniei „Joy for Nepal” au venit de la donatori persoane private, care au trimis un SMS în valoare de 2 euro la un număr pus la dispoziție prin platforma www.donatie.ro. Până pe 31 iulie, au fost trimise 31.070 de SMS-uri, echivalentul a 62.140 Euro. Potrivit procedurilor platformei www.donatie.ro, toți banii vor fi transferați spre proiect după luna septembrie, operatorii de telefonie acceptând să susțină această campanie fără costuri de operare.

Acest număr a fost dezactivat începând cu data de 1 august și nu mai poate fi folosit pentru a susține cauza #joy4nepal.

Restul banilor au venit din donații cu cardul și transferuri bancare de la persoane private și din sponsorizări de la companii, precum și din inițiative de strângere de fonduri.

În lunile august-septembrie se vor mai putea face donații pe site-ul www.alexgavan.ro/nepal, precum și sponsorizări. De asemenea, în această perioadă se află în derulare o campanie de strângere de fonduri cu sprijinul Paravion, care a creat o facilitate pe site-ul propriu pentru a permite clienților săi să doneze un euro în momentul achiziției de servicii turistice. Paravion va dubla fiecare contribuție făcută de clienții săi, iar posibilitatea de a dona este valabilă în mai multe țări în care activează compania.

Campania „Bucurie pentru Nepal”/ „Joy for Nepal” a fost lansată pe 19 mai 2015, ca răspuns la tragedia care s-a produs în Nepal începând cu cutremurul din 25 aprilie, care l-a surprins pe Alex Găvan în Tabăra de Bază de pe Lhotse/ Everest.

Pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal vor fi publicate rapoarte de activitate pentru a urmări în mod transparent utilizarea fondurilor și progresele realizate.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,9 s-a produs la 25 aprilie în Nepal, provocând moartea a peste 8.000 de persoane. Acesta a fost urmat de o serie de replici violente.

Patru alpiniști români, Alex Găvan, Teo Vlad, Zsolt Török și Justin Ionescu, se aflau în expediții pe Everest în momentul producerii acestui cutremur, toți scăpând nevătămați după seism și revenind cu bine în țară.

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 7,3 a avut loc, la 12 mai, în Nepal, provocând moartea a peste 100 de persoane și distrugând clădirile a căror structură fusese deja avariată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Taxă trecută în lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii care vor plăti de 5 ori...
Acești proprietari de apartamente riscă mult. Trebuie să respecte o mare regulă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni