PNL Cluj despre Ponta: Un plagiator dovedit și cu dosar penal se bucură că nu dă socoteală

PNL Cluj despre Ponta: Un plagiator dovedit și cu dosar penal se bucură că nu dă socoteală
Publicat: 10/09/2015, 22:08
Actualizat: 11/09/2015, 10:45

Mihai Seplecan a scris, joi, pe o rețea de socializare că „Victor Ponta, mincinos până la capăt, vrea să inducă ideea că decizia ICCJ îl scoate nevinovat”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Un plagiator dovedit și cu dosar penal (Victor Ponta – n.r.) se bucură că nu mai trebuie să dea socoteală într-un nou dosar penal. Cum să nu-i înțeleg bucuria? Dar, mincinos până la capăt, Victor Ponta vrea să inducă ideea că decizia ICCJ îl scoate nevinovat și din celelalte trei situații aflate pe rol în instanță pe subiectul abuzului pe care l-a produs luând românilor dreptul de a alege și de a fi ales. Reamintesc faptul că în motivarea deciziei de la Cluj, instanța a decis că este vorba de un «exces de putere» din partea Guvernului. Iar la ICCJ nu s-a judecat continuarea celorlalte trei spețe pe această temă, ci oportunitatea deschiderii unui dosar penal”, a scris Seplecan pe Facebook.

El l-a invitat pe Ponta să depună plângere pentru denunț calomnios, pentru a avea ocazia să se judece cu premierul.

„Așa că, mai ușor cu bucuria infantilă pe Facebook. Penibil, parcă Ponta ar fi în curtea din dos a grădinței și se bucură că i-a dat «tovarășa» dreptate și că n-a mai făcut «buba» încă într-un dosar penal”, a arătat copreședintele executiv al PNL Cluj.

Instanța supremă a respins, joi, plângerea depusă de PNL Cluj împotriva soluției de neîncepere a urmăririi penale dispuse de Parchetul ICCJ în cazul premierului Victor Ponta, reclamat pentru abuz în serviciu întrucât nu ar fi respectat termenul de organizare a alegerilor parțiale la Cluj.

„Respinge ca nefondată plângerea formulată de petentul Partidul Național Liberal – filiala Cluj, împotriva ordonanței nr.46/P/2015 din 6 aprilie 2015 dispusă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică. Obligă petentul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arăta în decizia de joi a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Ulterior, premierul Victor Ponta a salutat decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, precizând că politicienii trebuie să-și rezolve problemele politice fără a se folosi de justiție.

„Mă bucur pentru decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție – pur și simplu au arătat încă o dată că politicienii trebuie să-și rezolve problemele politice fără a se folosi de justiție”, a scris Victor Ponta, joi, pe pagina sa de Facebook.

Premierul a mai scris că ar putea să depună la rându-i o plângere penală pentru denunț calomnios, dar nu va face acest lucru pentru că are „lucruri mai importante de făcut” decât să îl sancționeze pe un „oarecare lider PNL Cluj”.

„Nu îl știu personal, dar toți cunoscuții mei din Cluj îmi spun că este un clovn față de care Vanghelie e un intelectual rasat”, a precizat premierul.

În același context, Ponta a continuat, adăugând că „rămân” două lecții pentru liberali, acuzându-i, totodată, de „ipocrizie și duplicitate”.

„Rămân însă doua lecții pentru PNL (dacă vor să învețe): 1. Nu mai încerca să folosești justiția ca să-ți suplinești propria impotență politică. Mai devreme sau mai târziu asta este o tactică pierzătoare. 2. Atacurile suburbane la adresa procurorilor care au dat soluția (confirmată azi de judecători) demonstrează încă o dată că PNL „iubește” justiția doar când îi convine. Nu cred că cineva mai are dubii față de ipocrizia și duplicitatea lor!”, a încheiat premierul.

Copreședintele executiv al PNL Cluj Mihai Seplecan a depus, în 20 ianuarie, la Parchetul ICCJ o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva premierului Victor Ponta, pentru că nu organizează alegeri parțiale la președinția Consiliul Județean Cluj, după demisia lui Horea Uioreanu, trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?