DNA anchetează fapte de abuz în serviciu la Primăria Sectorului 4 și la ISU București-Ilfov, în legătură cu incendiul din Colectiv

DNA anchetează fapte de abuz în serviciu la Primăria Sectorului 4 și la ISU București-Ilfov, în legătură cu incendiul din Colectiv
Publicat: 06/11/2015, 13:16
Actualizat: 28/11/2015, 18:03

Procurorii DNA au preluat o parte din dosarul privind tragedia din clubul Colectiv, de la Parchetul General, și investighează în cadrul unui dosar penal fapte de abuz în serviciu și fals intelectual comise la Primăria Sectorului 4 și la ISU București-Ilfov. Deocamdată, vineri, procurorii au ridicat documente de la instituțiile vizate, însă nu au pus deocamdată sub acuzare vreo persoană.

La DNA a fost chemată astăzi contabila clubului Colectiv, pentru a fi audiată.

DNA arată, într-un comunicat de presă, că Primăria Sectorului 4 a emis pe 14 ianuarie 2015 acord de funcționare și autorizație de funcționare pentru clubul Colectiv, „deși nu exista autorizarea privind securitatea la incendiu care trebuia emisă de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, conform Hotărârii Guvernului României nr. 1739/06.12.2006, art. 1 lit. g.”.

„Se constată, deci, că atât acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015, cât și autorizația de funcționare nr. 369/14.01.2015 nu puteau fi emise, întrucât încalcă, în mod flagrant, dispozițiile care reglementează apărarea împotriva incendiilor, neexistând vreun document de autorizare din partea I.G.S.U.”, arată DNA, indicând legea care prevede că o unitate de alimentație publică cu aria mai mare de 200 mp are nevoie de aviz IGSU.

Gândul a arătat aici că aceasta era obligația clubului Colectiv, precum și faptul că apărarea primarului Piedone, cum că hotărâri ale Consiliului Local Sector 4 nu includeau avizul IGSU printre actele necesare autorizării clubului, nu stă în picioare, pentru că încalcă legi cu putere mai mare în stat.

DNA mai arată că prin aceste fapte, s-a produs vătămarea intereselor și drepturilor unor persoane fizice, dar și a Primăriei sectorului 4, precum și că firma SC Colectiv Club a obținut un folos necuvenit de 26.131 de lei, profit în primele 6 luni ale anului 2015, conform datelor ANAF.

„Întrucât în spațiul respectiv s-au desfășurat mai multe manifestări cultural-artistice la care au participat mai multe persoane, în condiții vădite de insecuritate publică, a fost pusă, permanent, în pericol viața, sănătatea și integritatea corporală a spectatorilor și persoanelor angajate, aflate în incinta clubului”, arată DNA.

De asemenea, procurorii militari din cadrul DNA s-au sesizat din oficiu și anchetează fapte similare, de abuz în serviciu, la ISU București-Ilfov, existând suspiciuni că atribuțiile de serviciu nu au fost îndeplinite sau au fost făcute defectuos.

„Sunt indicii și date potrivit cărora s-a vătămat dreptul la viață și integritatea corporală a peste 180 persoane și s-a realizat un folos necuvenit administratorilor Clubului Colectiv, constând în permiterea funcționării acestuia în afara cadrului legal și obținerea de venituri patrimoniale din activitățile desfășurate în aceste condiții”, arată DNA.

DNA explică faptul că procurorii militari s-au autosesizat și pentru că în spațiul public au apărut informații conform cărora clubul Colectiv ar fi fost avizat pe linie P.S.I. și ar fi fost controlat de către cadre militare din raza de competență pe linia respectării normelor legale referitoare la securitatea la incendiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
”Tradus” de Livia cu Spike, Bordea vrea să-i ia în ”piept” pe amândoi! Îi caută...
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la...
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Turneul lui Taylor Swift ar putea modifica strategia Băncii Angliei
×