DNA anchetează fapte de abuz în serviciu la Primăria Sectorului 4 și la ISU București-Ilfov, în legătură cu incendiul din Colectiv

DNA anchetează fapte de abuz în serviciu la Primăria Sectorului 4 și la ISU București-Ilfov, în legătură cu incendiul din Colectiv
Publicat: 06/11/2015, 13:16
Actualizat: 28/11/2015, 18:03

Procurorii DNA au preluat o parte din dosarul privind tragedia din clubul Colectiv, de la Parchetul General, și investighează în cadrul unui dosar penal fapte de abuz în serviciu și fals intelectual comise la Primăria Sectorului 4 și la ISU București-Ilfov. Deocamdată, vineri, procurorii au ridicat documente de la instituțiile vizate, însă nu au pus deocamdată sub acuzare vreo persoană.

La DNA a fost chemată astăzi contabila clubului Colectiv, pentru a fi audiată.

DNA arată, într-un comunicat de presă, că Primăria Sectorului 4 a emis pe 14 ianuarie 2015 acord de funcționare și autorizație de funcționare pentru clubul Colectiv, „deși nu exista autorizarea privind securitatea la incendiu care trebuia emisă de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, conform Hotărârii Guvernului României nr. 1739/06.12.2006, art. 1 lit. g.”.

„Se constată, deci, că atât acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015, cât și autorizația de funcționare nr. 369/14.01.2015 nu puteau fi emise, întrucât încalcă, în mod flagrant, dispozițiile care reglementează apărarea împotriva incendiilor, neexistând vreun document de autorizare din partea I.G.S.U.”, arată DNA, indicând legea care prevede că o unitate de alimentație publică cu aria mai mare de 200 mp are nevoie de aviz IGSU.

Gândul a arătat aici că aceasta era obligația clubului Colectiv, precum și faptul că apărarea primarului Piedone, cum că hotărâri ale Consiliului Local Sector 4 nu includeau avizul IGSU printre actele necesare autorizării clubului, nu stă în picioare, pentru că încalcă legi cu putere mai mare în stat.

DNA mai arată că prin aceste fapte, s-a produs vătămarea intereselor și drepturilor unor persoane fizice, dar și a Primăriei sectorului 4, precum și că firma SC Colectiv Club a obținut un folos necuvenit de 26.131 de lei, profit în primele 6 luni ale anului 2015, conform datelor ANAF.

„Întrucât în spațiul respectiv s-au desfășurat mai multe manifestări cultural-artistice la care au participat mai multe persoane, în condiții vădite de insecuritate publică, a fost pusă, permanent, în pericol viața, sănătatea și integritatea corporală a spectatorilor și persoanelor angajate, aflate în incinta clubului”, arată DNA.

De asemenea, procurorii militari din cadrul DNA s-au sesizat din oficiu și anchetează fapte similare, de abuz în serviciu, la ISU București-Ilfov, existând suspiciuni că atribuțiile de serviciu nu au fost îndeplinite sau au fost făcute defectuos.

„Sunt indicii și date potrivit cărora s-a vătămat dreptul la viață și integritatea corporală a peste 180 persoane și s-a realizat un folos necuvenit administratorilor Clubului Colectiv, constând în permiterea funcționării acestuia în afara cadrului legal și obținerea de venituri patrimoniale din activitățile desfășurate în aceste condiții”, arată DNA.

DNA explică faptul că procurorii militari s-au autosesizat și pentru că în spațiul public au apărut informații conform cărora clubul Colectiv ar fi fost avizat pe linie P.S.I. și ar fi fost controlat de către cadre militare din raza de competență pe linia respectării normelor legale referitoare la securitatea la incendiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Cum arată apartamentul de 2460 de metri pătrați al lui Ion Țiriac. Detaliile din interior...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Povestea emoționantă a lui Patrocle, câinele căutat de toată România. Este căutat cu disperare de...
I-a turnat zilnic soțului înălbitor în cafea. Ce s-a întâmplat cu bărbatul la scurt timp:...
La ce salariu visează o angajată care ia acum minimul pe economie. "În mână, fără...
Descoperirea secolului! Breaking news!
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
Rămâi FĂRĂ PERMISUL de conducere. Șoferii au interzis să facă asta pe trecerea de pietoni
Locul de muncă plătit regește, cu până la 100.000 dolari pe an. Ce trebuie să...
Ireal cât au ajuns să coste sicriele și locurile de veci în 2024
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna:...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Vulturii și‐au schimbat traseul de migrație pentru a evita războiul din Ucraina
×