Dan Șova rămâne în arest preventiv până pe 1 februarie

Dan Șova rămâne în arest preventiv până pe 1 februarie

Judecătorul de drepturi și libertăți de la instanța supremă a admis astfel cererea procurorilor Direcției Națională Anticorupție (DNA) de prelungire a măsurii arestării preventive pentru Dan Șova.

Instanța a respins ca nefondată cererea lui Dan Șova de înlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu.

„În baza art.234 alin.1 rap. la art.223 alin.2 și art. 202 alin.1, 3, 4 lit.e Cod procedură penală, dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Șova Dan-Coman pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 3 ianuarie 2016 până la data de 1 februarie 2016, inclusiv”, potrivit decizia instanței.

Dan Șova poate contesta hotărârea tot la instanța supremă, care va decide definitiv dacă senatorul rămâne în arest pentru încă 30 de zile, dacă va fi plasat în arest la domiciliu sau cercetat sub control judiciar.

Senatul a avizat în 3 decembrie cererea DNA privind reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova, iar în aceeași zi senatorul a fost reținut pentru 24 de ore. În 4 decembrie, instanța supremă a decis plasarea lui Dan Șova în arest la domiciliu, iar zece zile mai târziu, acesta a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, până în 2 ianuarie 2016, în urma admiterii contestației procurorilor.

În noul dosar, senatorul Dan Șova este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora și o firmă de avocatură.

Este al treilea dosar în care Dan Șova este acuzat de corupție și este pentru a treia oară când senatorii au fost chemați să se pronunțe cu privire la ridicarea imunității parlamentare a acestuia în vederea arestării, ei respingând, în martie și în iunie, o altă solicitare referitoare la dosarul „Turceni- Rovinari”, în care este judecat alături de fostul premier Victor Ponta.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă fostul director general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiți pentru a achita un imobil cumpărat în București.

Mihai Bălan a fost reținut în 19 noiembrie, de procurorii DNA, care o zi mai târziu au cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție arestarea lui preventivă. Solicitarea a fost respinsă, în 20 noiembrie, de instanță, care a dispus ca directorul general CET Govora să fie cercetat în libertate, sub control judiciar. Bălan este acuzat de abuz în serviciu, pentru că a încheiat un contract de asistență juridică cu o firmă, influențat de senatorul Dan Șova.

Dan Șova este acuzat și în dosarul „Turceni-Rovinari”, în care a fost trimis în judecată alături de fostul premier Victor Ponta.

De asemenea, senatorul este urmărit penal de DNA într-un dosar privind contracte de consultanță juridică cu CET Govora, cu prejudiciul de peste un milion de euro, alături de senator fiind cercetați și Mihai Bălan și Constantin Lăpădat, directorul general, respectiv directorul economic de la CET Govora. Procurorii îl acuză pe Dan Șova, senator, la data faptelor reprezentant al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații”, de două infracțiuni de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine pentru altul un folos necuvenit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern