Rareș Bogdan va prelua conducerea România Liberă de la 1 februarie

Rareș Bogdan va prelua conducerea România Liberă de la 1 februarie
Publicat: 20/01/2016, 15:37

Rareș Bogdan a confirmat, pentru MEDIAFAX, că a finalizat discuțiile pentru România Liberă, urmând ca joi sau vineri să meargă la redacția cotidianului.

„Foarte probabil din 1 februarie voi prelua acolo lucrurile pe parte editorială. Voi fi directorul ziarului pe formula veche în care a fost și Paler, a fost și Băcanu, a fost și Hurezeanu”, a spus Rareș Bogdan.

El a precizat că acesta este un proiect personal și nu are nicio legătură cu Realitatea Media, care deține televiziunea de știri Realitatea TV, la care Rareș Bogdan realizează emisiunea „Jocuri de Putere”.

„Nu are nicio legătură Realitatea Media, nu are nicio legătură Cozmin Gușă (acționar al Realitatea Media, n.r.). Este un proiect personal. Am și anunțat când s-a vehiculat numele meu într-o chestiune politică (privind o eventuală candidatură a lui Rareș Bogdan la Primăria Capitalei, n.r.) că ăsta este unul dintre motivele pentru care în următorii cinci ani mă dedic strict părții profesionale, jurnalistice”, a explicat Rareș Bogdan.

Astfel, Rareș Bogdan va rămâne și la Realitatea TV, unde realizează emisiunea „Jocuri de Putere”, dar plănuiește și o relansare a ziarului România Liberă, a cărui conducere editorială urmează să o preia.

„Vom relansa ziarul într-un parteneriat cu Realitatea și va fi o emisiune făcută din redacția ziarului, undeva la 17.00 – 17.30. Și va fi prezentat ziarul în fiecare seară la mine, la «Jocuri de Putere», într-o corespondență telefonică sau pe Skype cu redactorul-șef sau redactorul-șef adjunct sau responsabilul de număr”, a spus Rareș Bogdan.

Acesta a mai spus că va continua să realizeze și emisiunea sa de la radio, care este difuzată în fiecare vineri, între orele 13.00-15.00, la Realitatea FM.

În plus, începând de vineri, emisiunea lui Rareș Bogdan de la Realitatea FM va fi preluată și difuzată și de alte radiouri din țară. „16 radiouri preiau de vinerea asta emisiunea, pentru că Realitatea FM nu are peste tot în țară frecvențe”, a mai spus Rareș Bogdan.

Întrebat dacă are în vedere și o colaborare din punctul de vedere al business-ului la România Liberă, Rareș Bogdan a spus: „Discutăm, dar ține tot de mine, nu ține de Realitatea”.

Discuțiile lui Rareș Bogdan pentru o funcție de conducere la România Liberă au început anul trecut, după cum agenția MEDIAFAX a relatat în luna noiembrie. La momentul respectiv, Rareș Bogdan nu a dorit atunci să răspundă la întrebările privind o eventuală preluare a publicației România Liberă de la actualul proprietar, familia Adamescu.

Pe de altă parte, în luna noiembrie, jurnalistul Dan Turturică, redactorul-șef al cotidianului România Liberă, a decis să părăsească această publicație la care a lucrat în ultimii opt ani, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, mai multe surse din compania care deține acest ziar.

Totodată, doi dintre redactorii-șefi adjuncți ai România Liberă, respectiv Gabriel Bejan și Laurențiu Mihu, au părăsit la rândul lor publicația.

După plecarea lui Dan Turturică, redacția România Liberă a fost coordonată de jurnalistul Răzvan Chiruță, care este redactor-șef al cotidianului. Redactor-șef adjunct al România Liberă este jurnalista Sabina Fati.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Devine obligatoriu din 7 iulie. Dispozitivul pe care toate mașinile trebuie să-l aibă la bord
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×