Rareș Bogdan va prelua conducerea România Liberă de la 1 februarie

Rareș Bogdan va prelua conducerea România Liberă de la 1 februarie
Publicat: 20/01/2016, 15:37

Rareș Bogdan a confirmat, pentru MEDIAFAX, că a finalizat discuțiile pentru România Liberă, urmând ca joi sau vineri să meargă la redacția cotidianului.

„Foarte probabil din 1 februarie voi prelua acolo lucrurile pe parte editorială. Voi fi directorul ziarului pe formula veche în care a fost și Paler, a fost și Băcanu, a fost și Hurezeanu”, a spus Rareș Bogdan.

El a precizat că acesta este un proiect personal și nu are nicio legătură cu Realitatea Media, care deține televiziunea de știri Realitatea TV, la care Rareș Bogdan realizează emisiunea „Jocuri de Putere”.

„Nu are nicio legătură Realitatea Media, nu are nicio legătură Cozmin Gușă (acționar al Realitatea Media, n.r.). Este un proiect personal. Am și anunțat când s-a vehiculat numele meu într-o chestiune politică (privind o eventuală candidatură a lui Rareș Bogdan la Primăria Capitalei, n.r.) că ăsta este unul dintre motivele pentru care în următorii cinci ani mă dedic strict părții profesionale, jurnalistice”, a explicat Rareș Bogdan.

Astfel, Rareș Bogdan va rămâne și la Realitatea TV, unde realizează emisiunea „Jocuri de Putere”, dar plănuiește și o relansare a ziarului România Liberă, a cărui conducere editorială urmează să o preia.

„Vom relansa ziarul într-un parteneriat cu Realitatea și va fi o emisiune făcută din redacția ziarului, undeva la 17.00 – 17.30. Și va fi prezentat ziarul în fiecare seară la mine, la «Jocuri de Putere», într-o corespondență telefonică sau pe Skype cu redactorul-șef sau redactorul-șef adjunct sau responsabilul de număr”, a spus Rareș Bogdan.

Acesta a mai spus că va continua să realizeze și emisiunea sa de la radio, care este difuzată în fiecare vineri, între orele 13.00-15.00, la Realitatea FM.

În plus, începând de vineri, emisiunea lui Rareș Bogdan de la Realitatea FM va fi preluată și difuzată și de alte radiouri din țară. „16 radiouri preiau de vinerea asta emisiunea, pentru că Realitatea FM nu are peste tot în țară frecvențe”, a mai spus Rareș Bogdan.

Întrebat dacă are în vedere și o colaborare din punctul de vedere al business-ului la România Liberă, Rareș Bogdan a spus: „Discutăm, dar ține tot de mine, nu ține de Realitatea”.

Discuțiile lui Rareș Bogdan pentru o funcție de conducere la România Liberă au început anul trecut, după cum agenția MEDIAFAX a relatat în luna noiembrie. La momentul respectiv, Rareș Bogdan nu a dorit atunci să răspundă la întrebările privind o eventuală preluare a publicației România Liberă de la actualul proprietar, familia Adamescu.

Pe de altă parte, în luna noiembrie, jurnalistul Dan Turturică, redactorul-șef al cotidianului România Liberă, a decis să părăsească această publicație la care a lucrat în ultimii opt ani, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, mai multe surse din compania care deține acest ziar.

Totodată, doi dintre redactorii-șefi adjuncți ai România Liberă, respectiv Gabriel Bejan și Laurențiu Mihu, au părăsit la rândul lor publicația.

După plecarea lui Dan Turturică, redacția România Liberă a fost coordonată de jurnalistul Răzvan Chiruță, care este redactor-șef al cotidianului. Redactor-șef adjunct al România Liberă este jurnalista Sabina Fati.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
McDonald’s va vinde, în premieră, burgeri mai mari