Anunțul lui Bușoi despre candidatura la primăria Capitalei

Anunțul lui Bușoi despre candidatura la primăria Capitalei
Publicat: 29/01/2016, 13:37

”Candidatura mea nu este una definitivă. Nu a fost în niciun moment o candidatură definitivă, a fost decizia organizației PNL Sector 1. Luna februarie va aduce finalizarea analizei și așa cum este normal, cum am stabilit de la început, va duce în fața bucureștenilor o echipă, candidatul la Primăria Capitalei și candidații la sectoare”, a răspuns prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi, întrebat dacă sunt semne de întrebare în ceea ce privește candidatura sa la Primăria București.

Cristian Bușoi a afirmat că ”dacă la Primăria Generală cel puțin jumătate de pas a fost făcut în luna decembrie, atunci când a fost formalizată o propunere a filialei PNL București”, pentru primăriile de sector ”încă nu sunt nici măcar conturate definitiv candidaturile”.

Întrebat ce alte nume mai sunt testate de liberali pentru Primăria Capitalei, Cristian Bușoi a afirmat că ”până acum nu a fost niciun fel de discuție de a testa alte nume și nu s-a demarat nici procesul de sondare a bucureștenilor”, apreciind că probabil sondajul va fi demarat începând cu săptămâna următoare.

El a anunțat că va demara un proces de consultare online a bucureștenilor, pe site-ul său, cu privire la construcția unui mare spital în București, afirmând că dacă propunere va întruni susținerea bucureștenilor fie va demara proiectul în calitate de primar, fie îl va susține pe cel care va câștiga fotoliul Primăriei București să demareze acest proiect.

Bușoi a comentat, în urmă cu o săptămână, declarația copreședintelui PNL Alina Gorghiu potrivit căreia rămâne de văzut dacă el va rămâne candidatul PNL pentru Primăria Capitalei.

„Alina Gorghiu nu a spus nicio secundă că nu sunt candidatul, a explicat doar o situație procedurală din interiorul PNL. O situație procedurală foarte corectă pe care am explicat-o și eu, de altfel de câteva ori”, a declarat candidatul propus de PNL pentru Primăria Capitalei, întrebat cum comentează declarațiile făcute de copreședintele PNL Alina Gorghiu și secretarul general Ilie Bolojan, care au afirmat că liberalul nu este candidatul validat al PNL pentru București.

„Urmează o validare în BNP al PNL. Eu sunt membru al acestui partid de 19 ani,(…) țin foarte mult la PNL și accept orice decizie a sa. Am în acest moment o poziție de europarlamentar la Bruxelles. Pot să servesc România și PNL și din poziția de europarlamentar, prin urmare aștept terminarea procedurilor interne și decizia colegilor mei”, a mai precizat Bușoi.

Întrebat dacă se va retrage din cursa electorală, în cazul în care sondajele din luna februarie nu vor fi favorabile, Cristian Bușoi a afirmat că decizia va fi luată de conducerea centrală a PNL.

Cristian Bușoi este la acest moment propunerea organizației PNL București pentru Primăria Capitalei, însă „rămâne de văzut” dacă acesta va rămâne candidatul oficial al partidului, a declarat săptămâna trecută copreședintele formațiunii, Alina Gorghiu.

„Legat de domnul Bușoi, dânsul a fost desemnat de către organizația PNL București, în urma unui vot în forurile de conducere ca și candidat la primărie, are acest vot în spate. Dar nu a fost validat, deci nu este un candidat definitiv și, în mod cât se poate de clar, dacă nu-și face un profil de candidat de acest tip, nu va putea fi susținut de PNL, pentru că nu avem cum să mergem cu o variantă care să nu se încadreze în ceea ce vă spuneam, adică să fie un om care are, din start, o șansă reală de a câștiga”, a declarat și secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, la Digi24.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o...
Cea mai mare minciună din istorie. Ziua în care oamenii au crezut că extratereștrii au...
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!