Anunțul lui Bușoi despre candidatura la primăria Capitalei

Anunțul lui Bușoi despre candidatura la primăria Capitalei
Publicat: 29/01/2016, 13:37

”Candidatura mea nu este una definitivă. Nu a fost în niciun moment o candidatură definitivă, a fost decizia organizației PNL Sector 1. Luna februarie va aduce finalizarea analizei și așa cum este normal, cum am stabilit de la început, va duce în fața bucureștenilor o echipă, candidatul la Primăria Capitalei și candidații la sectoare”, a răspuns prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi, întrebat dacă sunt semne de întrebare în ceea ce privește candidatura sa la Primăria București.

Cristian Bușoi a afirmat că ”dacă la Primăria Generală cel puțin jumătate de pas a fost făcut în luna decembrie, atunci când a fost formalizată o propunere a filialei PNL București”, pentru primăriile de sector ”încă nu sunt nici măcar conturate definitiv candidaturile”.

Întrebat ce alte nume mai sunt testate de liberali pentru Primăria Capitalei, Cristian Bușoi a afirmat că ”până acum nu a fost niciun fel de discuție de a testa alte nume și nu s-a demarat nici procesul de sondare a bucureștenilor”, apreciind că probabil sondajul va fi demarat începând cu săptămâna următoare.

El a anunțat că va demara un proces de consultare online a bucureștenilor, pe site-ul său, cu privire la construcția unui mare spital în București, afirmând că dacă propunere va întruni susținerea bucureștenilor fie va demara proiectul în calitate de primar, fie îl va susține pe cel care va câștiga fotoliul Primăriei București să demareze acest proiect.

Bușoi a comentat, în urmă cu o săptămână, declarația copreședintelui PNL Alina Gorghiu potrivit căreia rămâne de văzut dacă el va rămâne candidatul PNL pentru Primăria Capitalei.

„Alina Gorghiu nu a spus nicio secundă că nu sunt candidatul, a explicat doar o situație procedurală din interiorul PNL. O situație procedurală foarte corectă pe care am explicat-o și eu, de altfel de câteva ori”, a declarat candidatul propus de PNL pentru Primăria Capitalei, întrebat cum comentează declarațiile făcute de copreședintele PNL Alina Gorghiu și secretarul general Ilie Bolojan, care au afirmat că liberalul nu este candidatul validat al PNL pentru București.

„Urmează o validare în BNP al PNL. Eu sunt membru al acestui partid de 19 ani,(…) țin foarte mult la PNL și accept orice decizie a sa. Am în acest moment o poziție de europarlamentar la Bruxelles. Pot să servesc România și PNL și din poziția de europarlamentar, prin urmare aștept terminarea procedurilor interne și decizia colegilor mei”, a mai precizat Bușoi.

Întrebat dacă se va retrage din cursa electorală, în cazul în care sondajele din luna februarie nu vor fi favorabile, Cristian Bușoi a afirmat că decizia va fi luată de conducerea centrală a PNL.

Cristian Bușoi este la acest moment propunerea organizației PNL București pentru Primăria Capitalei, însă „rămâne de văzut” dacă acesta va rămâne candidatul oficial al partidului, a declarat săptămâna trecută copreședintele formațiunii, Alina Gorghiu.

„Legat de domnul Bușoi, dânsul a fost desemnat de către organizația PNL București, în urma unui vot în forurile de conducere ca și candidat la primărie, are acest vot în spate. Dar nu a fost validat, deci nu este un candidat definitiv și, în mod cât se poate de clar, dacă nu-și face un profil de candidat de acest tip, nu va putea fi susținut de PNL, pentru că nu avem cum să mergem cu o variantă care să nu se încadreze în ceea ce vă spuneam, adică să fie un om care are, din start, o șansă reală de a câștiga”, a declarat și secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, la Digi24.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”