Unul dintre copiii care au murit la „Marie Curie” consumase tipul de brânză în care a fost depistată E.Coli

Unul dintre copiii care au murit la Marie Curie consumase tipul de brânză în care a fost depistată E.Coli
Publicat: 29/02/2016, 20:33

„Am aflat de la omologul meu de la Direcția Sanitară Veterinară că rezultatele parțiale au ieșit pozitive pentru E.Coli, la brânza dulce vrac. Noi avem îîn anchetele epidemiologice doi copii care au declarat că au mâncat acest tip de brânză. Vom continua cu anchetele epidemiologice și, de asemenea, cu recoltarea de probe de la firma respectivă, din toate produsele lactate. Din ancheta epidemiologică făcută reiese că unul dintre copiii care au murit au consumat acest tip de brânză. Îi vom întreba și pe ceilalți părinți dacă au consumat ei sau copiii lor acest produs. „, a declarat Sorina Honțaru, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș.

Bacteria Escherichia Coli a fost descoperită în produse lactate din județul Argeș, mai exact în brânza de vacă produsă de firma „Lactate Brădet”, a declarat luni pentru MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș, a fost descoperită în produse lactate ale firmei „Lactate Brădet” din Curtea de Argeș, potrivit ministrului Irimescu.

„Este vorba despre brânză proaspătă de vaci, 25 de kilograme. Lotul nu a mai fost găsit, între timp s-a stopat activitatea. Este vorba de Lactate Brădet din Curtea de Argeș. De asemenea, s-a mai găsit în carne de pasăre recoltată din frigiderul unei familii din Bacău, era o pasăre din gospodăria personală”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Irimescu.

De asemenea, Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis într-un comunicat de presă remis luni MEDIAFAX că, în 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au fost transmise spre analizare către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară (IISPV).

Potrivit rezultatelor anchetei, dintre cele 194 de eșantioane analizate până la această dată, a fost depistată prezența Escherichia Coli, serogrupul O 26, la o probă de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele (aparținător) implicate în ancheta Ministerului Sănătății. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (județul Băcău).

De asemenea, bacteria a mai fost descoperită în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș („Lactate Brădet”).

„În urma confirmării prezenței bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unității, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare. Măsurile dispuse au fost următoarele: sistarea activității în secția de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspată analizată, până la elucidarea situației; efectuarea dezinfecției în această sectie a spațiilor, utilajelor, ustensilelor și suprafețelor de lucru; dezinfecția va fi urmată de recoltarea de teste de sanitație care să ateste eficiența igienizarii; personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate; recoltarea de probe de lapte de la cele două ferme în momentul recepției în fabrică, pentru examen bacteriologic și probe de apă, provenite de la intrarea și ieșirea din unitate”, se arată în comunicatul ANSVSA.

În acest moment, la Spitalul „Marie Curie” din Capitală mai sunt internați cinci copii, cu sindrom hemolitic-uremic, cauzat de E.Coli.

Dintre aceștia, unul se află în stare gravă la terapie intensivă, după ce au apărut complicații neurologice, care sunt „departe de a fi stopate”, a declarat pentru MEDIAFAX, luni dimineață, dr. Mihaela Bălgrădean, șefa secției de Nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
TAXA obligatorie de care șoferii nu au auzit. NU poți circula dacă nu plătești
Cum îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Locul din locuință unde modemul are cel mai bun randament
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Oamenii de știință au descoperit, în premieră, o moleculă care absoarbe gazele cu efect de...
×