„Personajul ipocrit” cu care Tăriceanu jură că nu se va alia vreodată

„Personajul ipocrit cu care Tăriceanu jură că nu se va alia vreodată
Publicat: 04/08/2016, 14:02
Actualizat: 29/03/2019, 08:49

„Nici în prezent și nici în viitor, numele meu sau al ALDE nu se va asocia în vreo construcție politică cu Traian Băsescu, așa cum insinuează o serie de politruci dornici să inducă derută în electorat”, susține Tăriceanu într-o declarație politică remisă joi MEDIAFAX.

Clarificările despre „delimitarea taberelor care se vor înfrunta în această toamnă” vin după ce în spațiul public au apărut speculații privind o eventuală colaborare între cele două partide, având în vedere tonul mai degrabă curtenitor al declarațiilor publice din ultimele săptămâni ale liderilor Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu, dar și după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, și-a reiterat public sprijinul pentru copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu și pentru parteneriatul ALDE-PSD.

„Noi, liberalii, nu putem uita cum a fost umilită voința majorității poporului român, când votul său zdrobitor exprimat la Referendumul de demitere din 2012 a fost anulat în mod mai mult decât suspect printr-o erată a Curții Constituționale. Noi, liberalii, nu putem uita că părintele care a crescut statul mafiot timp de două mandate este Traian Băsescu. Acum, același personaj se prezintă în mod ipocrit ca un apărător al Justiției și al statului de drept, în contradicție flagrantă cu autodenunțul său public făcut nu demult la un post de televiziune. A avut destul timp ca Președinte și rezultatele s-au văzut. Reamintesc naivilor care l-au urmat în PMP că Băsescu și-a „ucis” toți colaboratorii după ce s-a folosit de ei în propriul interes”, subliniază președintele Senatului.

El îl acuză pe Băsescu că „încearcă să treacă PMP de pragul electoral nu pentru a contribui la binele comunității”, ci pentru că vrea ”să-și creeze un instrument politic cu care să-și negocieze conform cutumelor statului mafiot propria libertate și a apropiaților săi și cu care, alături de dosarele SRI cu care a plecat de la Cotroceni, să șantajeze și să amenințe, așa cum se vede din ce în ce mai des în spațiul public”.

În opinia lui Tăriceanu, „dacă analizăm antecedentele, persoanele care conduc azi PNL și PMP și mentalitatea lor, o alianță dintre aceste două partide este aproape naturală”. ”Separarea dintre Băsescu și Blaga, dintre Băsescu și pdl-iștii care controlează azi PNL s-a produs datorită lui Elena Udrea și nicidecum din motive doctrinare. De aceea, cred că PNL nu este un partid izolat, așa cum afirmă unii, ci are în Traian Băsescu un potențial aliat cu care împărtășește aceeași mentalitate în privința democrației și a statului de drept”, conchide copreședintele ALDE.

„Băsescu are defectele lui, dar nu poți să spui că este prost. E erodat, are experiență, este foarte mobil intelectual, are multe calități pentru politică. Are și foarte multe defecte. El este un tip redutabil în politică, are priză, are încredere”, declara Tăriceanu la finalul lunii iulie despre adversarul său tradițional. Liderul PMP, pe de altă parte, i-a luat apărarea copreședintelui ALDE în ceea ce privește o eventuală implicare a sa în cazul dosarului de mită a lui Bogdan Olteanu. Băsescu a afirmat că nu crede că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a luat mită un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu, afirmând că este posibil ”să fi fost o sponsorizare pentru partid”, ceea ce este „altceva” și că fostul premier este un om cu bani care nu ar condiționa numirile de oferirea de foloase materiale.

Totodată, Tăriceanu i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să verifice informațiile prezentate anterior de Traian Băsescu pe tema „statului mafiot”, subiectul preferat a liderilor PMP și ALDE.

Pe fondul specualțiilor privind o alianță PSD-ALDE-PMP la Capitală, dar și a celor privind negocieri PSD-PNL și ALDE-PMP, președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a exprimat duminică seara sprijinul pentru copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, susținând că parteneriatul PSD-ALDE rămâne valabil ”indiferent ce se va întâmpla”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Radu Mazăre va fi eliberat din închisoare
Fostul edil al Constanței a fost eliberat, iar... Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Primele...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Două femei care au vrut să le dea fructe unor muncitori au fost bătute de...
BREAKING | Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă
AFECȚIUNILE de care suferă Delia! Cum se manifestă sindromul Peter Pan, ADHD, misofonia și anxietatea
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
La ce sumă ajunge, de la 1 septembrie, pensia unui român care și-a desfășurat întreaga...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Iei amendă dacă depășești cu 1 km/h viteza maximă? Cum contești sancțiunea?
Exerciţii militare cu câini-roboţi progamaţi de chinezi să ucidă
Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Primele IMAGINI DIRECTE cu nașterea Universului!
Decizie pentru cei care au aceste telefoane mobile! Devine total INETRZIS de la 1 iunie...
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi...
VIDEO Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit...
Cosmin, dezamăgit de faptul că Ștefania a fost interesată de preferințele lui Antoni. “Evident că...
Vești bune pentru Radu Mazăre! Fostul primar al Constanței iese din închisoare după cinci ani
BANCUL ZILEI. Servitoarea familiei Bulă este concediată. – Doamna Bubulina, înainte de a pleca vreau...
Care este „cel mai stresant aeroport” european? A pierdut 34.000 de bagaje într-un singur an
×