Paul Manafort, șeful echipei de campanie a lui Trump, a demisionat

Paul Manafort, șeful echipei de campanie a lui Trump, a demisionat
Publicat: 19/08/2016, 17:30
Actualizat: 25/03/2019, 19:29
„În cursul acestei dimineți, Paul Manafort și-a prezentat demisia din funcția de șef al echipei de campanie, iar eu am acceptat-o”, a transmis Donald Trump.
„Apreciez foarte mult activitățile sale, care ne-au permis să ajungem unde suntem acum, mai ales consultanța în timpul procesului pentru a fi desemnat candidat al Partidului Republican. Paul este un profesionist adevărat și îi urez succes în continuare”, a adăugat Donald Trump, conform site-ului Politico.com.

Zilele trecute, Donald Trump restructurase echipa de campanie electorală. Kellyanne Conway a devenit manager de campanie, iar Stephen Bannon director executiv. Paul Manafort fusese menținut în funcția de șef al echipei de campanie, dar nu mai avea atribuții executive.

În urmă cu câteva zile, Hillary Clinton, candidatul democrat la președinția SUA, i-a cerut adversarului Donald Trump să dezvăluie toate legăturile proruse, după ce cotidianul The New York Times a dezvăluit că șeful de campanie republican, Paul Manafort, ar fi primit fonduri din partea unui partid ucrainean, el negând acuzațiile.

Conform unor surse judiciare ucrainene citate de cotidianul The New York Times, Paul Manafort, șeful echipei de campanie a lui Donald Trump, a oferit în trecut consultanță politică Partidului Regiunilor, formațiunea fostului președinte prorus al Ucrainei Viktor Ianukovici. Anchetatorii ucraineni încearcă să găsească documente secrete ale companiilor cu care a colaborat Partidul Regiunilor. Note scrise arată că Paul Manafort ar fi primit 12,7 milioane de dolari, în mod secret, în perioada 2007-2012, dezvăluie Direcția națională anticorupție din Ucraina. Vikor Ianukovici a fost înlăturat de la putere la începutul anului 2014 și se află în Rusia.

Paul Manafort a criticat dur cotidianul NYT și a respins acuzațiile. „Încă o dată, cotidianul The New York Times a optat să ignore faptele și jurnalismul profesionist pentru a-și respecta agenda politică, alegând să îmi atace personalitatea și reputația în loc de a prezenta o relatare corectă. Sugestia că aș fi acceptat plăți ilegale este nefondată, naivă și lipsită de sens”, declara Paul Manafort pentru NBC News și Politico.com.

Reacția Partidului Democrat nu întârziase, formațiunea cerând explicații în legătură cu „pozițiile politice favorabile președintelui rus Vladimir Putin adoptate de Donald Trump”. „Donald Trump are o responsabilitate de a dezvălui legăturile șefului de campanie, Paul Manafort, și ale altor consilieri, cu entități ruse ori proruse, inclusiv dacă vreunul dintre angajații sau consultanții lui Trump sunt plătiți sau reprezintă astfel de entități”, a transmis Robby Mook, un reprezentant al echipei lui Hillary Clinton.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
S-a schimbat legea în 2024 pentru cei care stau la bloc. A devenit obligatoriu să...
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
”Am plâns pentru el, este o victimă. Amărâtul de el” Elena Merișoreanu îi ia apărarea...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire