Așa arată sala de sport a unei școli din Timișoara cu sute de elevi. Se poate prăbuși în orice moment. GALERIE FOTO

Școala Gimnazială Nr. 18, în care învață 630 de copii de clasele 0 – VIII, se află în zona Dacia din Timișoara.

Starea în care se află sala de sport a unității de învățământ a fost semnalată de mama unui elev, care a luat decizia de a nu-și mai lăsa copilul să facă orele de educație fizică în clădire, de frică să nu se întâmple ceva grav.

„În calitate de părinte al cărui copil participă la orele de sport desfășurate în această sală sunt foarte indignată și îngrijorată de faptul că în orice moment în această sală se poate întâmpla o nenorocire. Sala de sport are pardoseala scoasă, fisuri adânci în tavan și pereți, atât în interior, cât și pe exterior, este în pericol de prăbușire. Cu toate acestea, aici își desfășoară orele de sport câteva sute de copii, a căror siguranță este pusă zi de zi în pericol. Este revoltător faptul că în timpurile noastre, în care se pune accent atât de mult pe importanța sportului și chiar se dorește mărirea numărului de ore de sport la clasele primare, copiii noștri sunt nevoiți să intre într-o sală în care se poate oricând întâmpla o nenorocire. S-a ajuns în situația disperată în care tot mai mulți părinți refuză să își lase copiii să participe la orele de sport”, a declarat mămica revoltată, sub protecția anonimatului.

În fața școlii, marți, în jurul orei 14.00, mai mulți elevi se jucau pe terenul de sport realizat recent de Primăria Timișoara, iar sala de sport este încuiată. Pe peretele din partea stângă a ușii de acces se poate observa o fisură care începe imediat sub acoperiș și continuă până în fundație.

În interiorul clădirii la fel: tavan și pereți fisurați, pardoseala lipsește în mai multe locuri, atât în sala de sport, cât și în vestiar, iar urmele apei care a curs în interior pot fi observate pe pereți.

„Le-am spus părinților în ședință că cine intră în sala de sport, o face pe răspunderea lui. Au intrat în sala de sport doar cei care au dorit asta. Restul, fac orele de educație fizică pe terenul de sport din fața școlii, care a fost realizat recent de Primărie, iar iarna nu fac deloc sport, elevii stau în clase”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Nr. 18 din Timișoara, Lia-Maria Cintean.

Mariana Stanciu, directorul adjunct al unității de învățământ, spune că Primăria Timișoara a fost informată încă din anul 2008 cu privire la starea în care se află sala de sport, dar nu s-a făcut nimic, astfel că aceasta s-a degradat atât de tare încât acum riscă să se prăbușească.

„Certificatul de urbanism a fost eliberat în anul 2014, dar nu s-a făcut nimic. Reprezentanții Primăriei au realizat o expertiză tehnică și au ajuns la concluzia că structura de rezistență e afectată, trebuie consolidată. Problema e că țevile de apă s-au spart la subsol, iar apa se scurge în fundație. Din cauza scurgerilor de pe acoperiș, clădirea a plecat într-o parte”, a declarat Mariana Stanciu.

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei Timișoara spun că au alocat, în acest an, o sumă de bani pentru lucrările de modernizare a sălii de sport.

„Este procedură de licitație deja, este și caietul de sarcini făcut, sunt bani alocați. Au fost fonduri alocate din buget, este în procedură de licitație, cred că săptămâna viitoare, dacă nu mă înșel, licitația va fi urcată pe SEAP”, a afirmat Adrian Faur, șeful Biroului Școli-Spitale din cadrul Primăriei Timișoara.

Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ două milioane de lei. Reprezentanții Primăriei Timișoara nu știu când vor începe lucrările și nici când se vor termina.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?