Așa arată sala de sport a unei școli din Timișoara cu sute de elevi. Se poate prăbuși în orice moment. GALERIE FOTO

Școala Gimnazială Nr. 18, în care învață 630 de copii de clasele 0 – VIII, se află în zona Dacia din Timișoara.

Starea în care se află sala de sport a unității de învățământ a fost semnalată de mama unui elev, care a luat decizia de a nu-și mai lăsa copilul să facă orele de educație fizică în clădire, de frică să nu se întâmple ceva grav.

„În calitate de părinte al cărui copil participă la orele de sport desfășurate în această sală sunt foarte indignată și îngrijorată de faptul că în orice moment în această sală se poate întâmpla o nenorocire. Sala de sport are pardoseala scoasă, fisuri adânci în tavan și pereți, atât în interior, cât și pe exterior, este în pericol de prăbușire. Cu toate acestea, aici își desfășoară orele de sport câteva sute de copii, a căror siguranță este pusă zi de zi în pericol. Este revoltător faptul că în timpurile noastre, în care se pune accent atât de mult pe importanța sportului și chiar se dorește mărirea numărului de ore de sport la clasele primare, copiii noștri sunt nevoiți să intre într-o sală în care se poate oricând întâmpla o nenorocire. S-a ajuns în situația disperată în care tot mai mulți părinți refuză să își lase copiii să participe la orele de sport”, a declarat mămica revoltată, sub protecția anonimatului.

În fața școlii, marți, în jurul orei 14.00, mai mulți elevi se jucau pe terenul de sport realizat recent de Primăria Timișoara, iar sala de sport este încuiată. Pe peretele din partea stângă a ușii de acces se poate observa o fisură care începe imediat sub acoperiș și continuă până în fundație.

În interiorul clădirii la fel: tavan și pereți fisurați, pardoseala lipsește în mai multe locuri, atât în sala de sport, cât și în vestiar, iar urmele apei care a curs în interior pot fi observate pe pereți.

„Le-am spus părinților în ședință că cine intră în sala de sport, o face pe răspunderea lui. Au intrat în sala de sport doar cei care au dorit asta. Restul, fac orele de educație fizică pe terenul de sport din fața școlii, care a fost realizat recent de Primărie, iar iarna nu fac deloc sport, elevii stau în clase”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Nr. 18 din Timișoara, Lia-Maria Cintean.

Mariana Stanciu, directorul adjunct al unității de învățământ, spune că Primăria Timișoara a fost informată încă din anul 2008 cu privire la starea în care se află sala de sport, dar nu s-a făcut nimic, astfel că aceasta s-a degradat atât de tare încât acum riscă să se prăbușească.

„Certificatul de urbanism a fost eliberat în anul 2014, dar nu s-a făcut nimic. Reprezentanții Primăriei au realizat o expertiză tehnică și au ajuns la concluzia că structura de rezistență e afectată, trebuie consolidată. Problema e că țevile de apă s-au spart la subsol, iar apa se scurge în fundație. Din cauza scurgerilor de pe acoperiș, clădirea a plecat într-o parte”, a declarat Mariana Stanciu.

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei Timișoara spun că au alocat, în acest an, o sumă de bani pentru lucrările de modernizare a sălii de sport.

„Este procedură de licitație deja, este și caietul de sarcini făcut, sunt bani alocați. Au fost fonduri alocate din buget, este în procedură de licitație, cred că săptămâna viitoare, dacă nu mă înșel, licitația va fi urcată pe SEAP”, a afirmat Adrian Faur, șeful Biroului Școli-Spitale din cadrul Primăriei Timișoara.

Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ două milioane de lei. Reprezentanții Primăriei Timișoara nu știu când vor începe lucrările și nici când se vor termina.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa...
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului