UDMR, lăsat pe dinafară de Dragnea pentru guvernare: „Nu vreau această alianță. Punct!”. Replica „fructuoasă” a Uniunii

UDMR, lăsat pe dinafară de Dragnea pentru guvernare: „Nu vreau această alianță. Punct!. Replica „fructuoasă a Uniunii
Publicat: 02/11/2016, 15:02

„Eu nu vreau să facem alianță cu UDMR-ul la guvernare. Punct! Eu cred și sper că românii vor acorda suficiente voturi PSD-ului și colegilor de la ALDE, în așa fel încât împreună să putem guverna în România așa cum își doresc românii, pentru o viață mai bună”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3. În replică, președintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că dacă PSD sau PNL vor vedea, după 11 decembrie, că pentru o majoritate solidă au nevoie de voturile UDMR, atunci vor fi deschise pentru o eventuală colaborare, după cum și Uniunea este obligată să aibă o ușă deschisă pentru fiecare partid important.

„Încă din luna august, când am început pregătirile pentru campania electorală, am spus clar că vom vorbi despre eventualele coaliții după 11 decembrie. Afirmația lui Liviu Dragnea, potrivit căreia nu vrea ca PSD să facă o alianță la guvernare cu UDMR, m-a făcut să zâmbesc. Îmi amintesc când un alt președinte de partid, Emil Boc de la PDL, a pus mâna pe Biblie, a spus același lucru, iar după câteva luni am avut o guvernare fructuoasă împreună. Experiența arată că partidele românești mari, importante, sunt deschise către UDMR, către o discuție cu noi, în cazul în care au nevoie de voturile noastre. Dacă PSD sau PNL vor vedea, după 11 decembrie, că pentru o majoritate solidă au nevoie de voturile UDMR, atunci vor fi deschise către problemele Transilvaniei și ale comunității maghiare. Și noi vom fi deschiși la dialog, suntem obligați să avem o ușă deschisă pentru fiecare partid important, dar după 11 decembrie”, a spus Kovacs.

Potrivit acestuia, prioritatea pentru UDMR este în momentul de față să aibă o reprezentare puternică și proporțională în Parlament, fiind important ca Transilvania, în general, și maghiarii din Transilvania, în special, să aibă o astfel de reprezentare.
„Nu cred că este bine ca, înainte cu 5-6 săptămâni de alegeri, să dai un răspuns tranșant și categoric față de viitoarele alianțe. În politică nu e bine niciodată să spui «niciodată», pentru că se poate schimba vântul, iar matematica este foarte simplă. Dacă Liviu Dragnea va avea nevoie de voturile noastre, suntem siguri că se va răzgândi. La fel va fi și cu PNL. Să vedem dacă așteptările noastre, ale Transilvaniei, vor putea fi introduse într-un viitor program de guvernare. Noi suntem deschiși dialogului”, a spus Kovacs Peter.

Pentru Liviu Dragnea,„primul și singurul” partid care ar intra în opțiunile PSD pentru formarea unei coaliții de guvernare este ALDE, arătând că nu se poate ca formațiunea pe care o conduce să fie pe aceeași lungime de undă cu PNL, în așa fel încât să formeze împreună Executivul: „Exclus din mai multe motive. Ca să poți să faci un guvern din cel puțin două partide trebuie ca acele partide, oamenii din acele partide, să fie cât de cât compatibili (…) Ce-i acum în PNL, vorbim de PNL și de PDL-ul lui Băsescu, este imposibil să existe compatibilitate și colaborare cu PSD-ul. Este imposibil”, a mai spus Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ziua în care Rusia l-a regăsit pe Ţareviciul Alexei, ucis de bolşevici la 14 ani