Iohannis trimite la CCR „legea Dragnea” prin care se elimină 102 taxe. Reacția șefului PSD

Iohannis trimite la CCR „legea Dragnea prin care se elimină 102 taxe. Reacția șefului PSD
Publicat: 15/11/2016, 17:15
„Eu astăzi am trimis acest proiect de lege la o verificare pe constituționalitate. Vedeți că inițiatorii și, în general, cei din Parlament, pe această lege pentru eliminarea celor 102 taxe, s-a lucrat pe repede înainte. Din motive pe care, personal, nu le cunosc, s-a lucrat în Parlament pe o procedură foarte rapidă, care nu a permis sau poate nu s-a dorit să se respecte anumite exigențe ale procedurii. Ca atare, am considerat că unele elemente, și pe procedură și pe fond nu au fost suficient de bine clarificate de Parlament și am cerut, în coinsecință o verificare pe constituționalitate”, a declarat Iohannis.
Acesta nu a precizat dacă va promulga sau nu legea, în cazul în care aceasta ajunge pe masa sa, precizând că este posibil să o retrimită la Parlament pentru completări. În sesizarea de neconstituționalitate, șeful statului susține că actul normativ nu ține cont de asigurarea și menținerea disciplinei fiscal-bugetare.

„În ceea ce privește cheltuielile bugetare, măsurile preconizate ar fi necesitat o fundamentare din perspectiva compatibilității lor cu obiectivele și prioritățile strategice specificate în strategia fiscal-bugetară, cu legea bugetară anuală și cu plafoanele de cheltuieli prezentate în această strategie.Referitor la măsurile menite să diminueze veniturile bugetare era necesară elaborarea fișei financiare și din perspectiva prognozei veniturilor bugetare și a afectării țintelor bugetare anuale și pe termen mediu, ori, indicarea măsurilor de compensare a impactului financiar respectiv, prin majorarea altor venituri bugetare”, susține președintele.

„Dintr-o altă perspectivă, învederăm faptul că legea este lipsită de predictibilitate și coerență, deoarece nu cuprinde soluții legislative cu privire la ansamblul efectelor pe care le vor produce măsurile instituite”, mai arată Iohannis.

Dragnea: Iohannis nu trăiește printre români

Liviu Dragnea spune că președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să meargă la una dintre cozile la care stau românii petru a plăti taxe, înainte de a lua decizia să atace la CCR legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, Dragnea susținând că motivațiile președintelui sunt exclusiv politice.

„Înainte să recurgă la astfel de metode privitoare la legea prin care am eliminat cele #102taxe, Klaus Iohannis ar fi trebuit să meargă la una din cozile la care românii stau doar pentru a plăti una din aceste taxe. Ar fi înțeles de ce această lege este bună și necesară. Klaus Iohannis nu trăiește printre români și nu înțelege că oamenii pierd zeci de ore în fiecare an pentru a plăti aceste taxe nefiscale. Președintele îi umilește pe români, iar motivațiile pentru care trimite legea la CCR sunt exclusiv politice. Vreau să vă asigur că, și de acum înainte, vom face tot ce este legal pentru a pune această lege în aplicare. Doar așa românii vor face parte din clasa de mijloc”, a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook

După votul din Parlament, șefii Radioului și Televiziunii Publice, dar și reprezentanții unor organizații internaționale i-au cerut președintelui să nu promulge legea.

O dezbatere privind taxa Radio-TV a avut loc, joi, 10 noiembrie, la inițiativa președintelui României. Dezbaterea „Eliminarea taxei Radio-TV – sprijin sau amenințare a misiunii societăților publice de radio și televiziune?” a fost organizată de ActiveWatch, cu sprijinul Administrației Prezidențiale. Soarta Televiziunii Publice s-a discutat și la Praga, la o întâlnire a Uniunii Europene de Radio și Televiziune la care a fost prezentă și Irina Radu, Președinte-Director general al TVR.

Camera Deputaților a adoptat, în 25 octombrie, proiectul de lege inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, printre acestea numărându-se și taxa radio-tv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dorothy Dandridge, primul star de culoare de la Hollywood. „Nu pot juca în rolul unei...