Ocolul silvic al unui consilier PSD din Argeș și-a închis contul la Raiffeisen Bank, după ce șeful băncii a ieșit la protestele anti-guvernamentale

Ocolul silvic al unui consilier PSD din Argeș și-a închis contul la Raiffeisen Bank, după ce șeful băncii a ieșit la protestele anti-guvernamentale
Publicat: 21/02/2017, 19:27
Actualizat: 22/04/2017, 18:58

Ocolul Silvic Privat Stejarii Muscelului a sancționat implicarea șefului Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, în protestele antiguvernamentale, renunțând la contul deschis la această bancă, reprezentanții ocolului transmițând o adresă către Agenția Topoloveni a băncii, prin care au solicitat închiderea contului curent.

În motivare, oamenii au scris: „În semn de protest cu privire la implicarea Domnului Steven van Groninger CEO Raiffeisen România în acțiunile de protest din România”.

Dorin Mărășoiu, șeful Ocolul Silvic Privat Stejarii Muscelului a declarat marți corespondentului MEDIFAX că susține acest demers și vrea să fie un semnal de alarmă și pentru alte entități.

„Eu sunt șeful Ocolului Silvic Privat Stejarii Muscelului, nu administrator. Asta înseamnă că sunt salariat în cadrul Ocolului. Conducerea Ocolului a luat o hotărâre pe care eu am susținut-o. Din punctul nostru de vedere, domnul de la Raiffeisen nu avea ce să caute în Piață. Demersul nostru e o formă de protest. Avem acest drept”, a declarat Dorin Mărășoiu..

Șeful Ocolul Silvic Privat Stejarii Muscelului a mai spus că acest cont la Raiffeisen Bank a fost deschis în anul 2015, pe motiv că banca avea sediu în Topoloveni, iar acum sunt și altele care oferă condiții mai bune.

„Oricum închideam contul pentru că nu ne folosea. Avem alte bănci cu care colaborarea este mult mai simplă, iar condițiile sunt mult mai bune. Atitudinea CEO a băncii a pus capac colaborării. Probabil vor mai fi și alții care ne vor călca pe urme. Au fost multe reacții în urma acestei decizii. Sunt foarte multe persoane care ne felicită, dar și alții care ne critică. E o decizie pe care am dorit să o luăm, așa am simțit, ca români, să facem un astfel de gest. Am vrut să tragem și un semnal de alarmă pentru alte entități. Considerăm că Steven van Groningen a făcut o gafă care trebuia sancționată. La fel cum sancționează și cei din Piața Victoriei Guvernul, cum protestează și cei de la Cotroceni, așa am ales și noi să adoptăm o astfel de poziție. Suntem o societate comercială și asta a fost atitudinea noastră față de un operator comercial. Noi am tras un semnal. Rămâne să vedem cum va fi perceput de lume, de alte entități. Nu mai suportăm să fim luați în bătaie de joc, capitalul românesc să fie distrus în comparație cu cel străin. Vrem aceleași poziții. Băncile cu capital străin să aplice aceleași taxe și impozite în România, cum aplică în țările mamă. Dacă suntem în Uniunea Europeană, să fim tratați la fel!”, a mai declarat Mărășoiu.

În prima săptămână din luna februarie, printre protestatarii din Piața Victoriei, care și-au manifestat indignarea față de OUG 13 s-au numărat și olandezului Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank România și soția sa, Valeria Răcilă van Groningen, directorul Maratonului Internațional București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O nouă erupție puternică pe suprafața Soarelui! Semnalele radio din Pacific au fost perturbate