Ocolul silvic al unui consilier PSD din Argeș și-a închis contul la Raiffeisen Bank, după ce șeful băncii a ieșit la protestele anti-guvernamentale

Ocolul silvic al unui consilier PSD din Argeș și-a închis contul la Raiffeisen Bank, după ce șeful băncii a ieșit la protestele anti-guvernamentale
Publicat: 21/02/2017, 19:27
Actualizat: 22/04/2017, 18:58

Ocolul Silvic Privat Stejarii Muscelului a sancționat implicarea șefului Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, în protestele antiguvernamentale, renunțând la contul deschis la această bancă, reprezentanții ocolului transmițând o adresă către Agenția Topoloveni a băncii, prin care au solicitat închiderea contului curent.

În motivare, oamenii au scris: „În semn de protest cu privire la implicarea Domnului Steven van Groninger CEO Raiffeisen România în acțiunile de protest din România”.

Dorin Mărășoiu, șeful Ocolul Silvic Privat Stejarii Muscelului a declarat marți corespondentului MEDIFAX că susține acest demers și vrea să fie un semnal de alarmă și pentru alte entități.

„Eu sunt șeful Ocolului Silvic Privat Stejarii Muscelului, nu administrator. Asta înseamnă că sunt salariat în cadrul Ocolului. Conducerea Ocolului a luat o hotărâre pe care eu am susținut-o. Din punctul nostru de vedere, domnul de la Raiffeisen nu avea ce să caute în Piață. Demersul nostru e o formă de protest. Avem acest drept”, a declarat Dorin Mărășoiu..

Șeful Ocolul Silvic Privat Stejarii Muscelului a mai spus că acest cont la Raiffeisen Bank a fost deschis în anul 2015, pe motiv că banca avea sediu în Topoloveni, iar acum sunt și altele care oferă condiții mai bune.

„Oricum închideam contul pentru că nu ne folosea. Avem alte bănci cu care colaborarea este mult mai simplă, iar condițiile sunt mult mai bune. Atitudinea CEO a băncii a pus capac colaborării. Probabil vor mai fi și alții care ne vor călca pe urme. Au fost multe reacții în urma acestei decizii. Sunt foarte multe persoane care ne felicită, dar și alții care ne critică. E o decizie pe care am dorit să o luăm, așa am simțit, ca români, să facem un astfel de gest. Am vrut să tragem și un semnal de alarmă pentru alte entități. Considerăm că Steven van Groningen a făcut o gafă care trebuia sancționată. La fel cum sancționează și cei din Piața Victoriei Guvernul, cum protestează și cei de la Cotroceni, așa am ales și noi să adoptăm o astfel de poziție. Suntem o societate comercială și asta a fost atitudinea noastră față de un operator comercial. Noi am tras un semnal. Rămâne să vedem cum va fi perceput de lume, de alte entități. Nu mai suportăm să fim luați în bătaie de joc, capitalul românesc să fie distrus în comparație cu cel străin. Vrem aceleași poziții. Băncile cu capital străin să aplice aceleași taxe și impozite în România, cum aplică în țările mamă. Dacă suntem în Uniunea Europeană, să fim tratați la fel!”, a mai declarat Mărășoiu.

În prima săptămână din luna februarie, printre protestatarii din Piața Victoriei, care și-au manifestat indignarea față de OUG 13 s-au numărat și olandezului Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank România și soția sa, Valeria Răcilă van Groningen, directorul Maratonului Internațional București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului