Dragnea, criticat de un fost lider PSD: În partid decide o singură „voce” și cine nu se supune e eliminat, ca în jocul „Simon says”

Dragnea, criticat de un fost lider PSD: În partid decide o singură „voce și cine nu se supune e eliminat, ca în jocul „Simon says
Publicat: 23/02/2017, 13:40

„Există un joc pentru copii numit ‘Simon says?’, în traducere ‘Simon spune/decide/poruncește…’ care seamănă foarte mult cu ceea ce se întâmplă în PSD în momentul actual. Există o singură ‘voce’ răspunzătoare pentru toate deciziile majore. Restul imită și aprobă. Cine nu se supune este eliminat din ‘joc’, a scris, joi, Niță pe blogul său personal.

El subliniază faptul că PSD se confruntă cu o criză majoră în interiorul partidului, care este rezultatul managementului politic promovat de actula conducere, al cărei „stil” se bazează pe decizii în „grup restrâns”.

„Când nu te consulți cu toți președinții de organizații din județ, când forurile de conducere devin arbitrare, când biroul permanent se întrunește… ocazional etc., este normal să nu mai ai capacitatea de reacție. Pierzi contactul cu realitatea. Mai mult, în acest fel reușești să transformi un partid de talia PSD într-un colos cu picioarele de lut. Îi iei toată puterea”, a acuzat Niță.

El a arătat că „grupul de laudă” al celor 10-15 din jurul conducerii face mai mult rău decât bine partidului.

Pe de altă parte, Niță a expus o listă cu zece propuneri concrete care vizează, printre altele, consultarea președinților de organizații județene cu privire la deciziile majore luate de conducerea centrală a partidului, el menționând că mulți dintre aceștia se plâng că „sunt puși în fața faptelor/deciziilor îndeplinite fără a li se dea dreptul la opinie”.

Niță propune, totodată, și implicarea foștilor membri ai Guvernului Ponta în dezbaterile din cadrul partidului. El menționează că realizările Guvernului Ponta au contribuit considerabil la câștigarea alegerilor locale și parlamentare, iar „azi prea puțini lideri din acea perioadă mai sunt promovați public, și cel mai puțin Ponta!”

De asemenea, Niță propune încetarea „epurărilor” politice, prin metoda excluderii sau trecerii pe linie moartă a celor care își exprimă părerile.

O altă propunere avansată de acesta vizează elaborarea unei noi platforme – program a PSD, cu implicarea tuturor, dar și convocarea unui congres extraordinar care să ia în calcul modificarea statutului.

„Sunt propuneri pe care PSD, în opinia mea, ar trebui să le ia pentru a recâștiga încrederea românilor, dar și pentru a menține unitatea internă. Sunt membru PSD de peste 20 de ani și am destulă experiență pentru a realiza că partidul nu este pe drumul cel bun”, a mai spus Niță.

Liderul PSD Brașov, Constantin Niță, s-a retras din viața politică în urmă un un an, când i-a expirat mandatul la conducerea organizației județene Brașov, el anunțând, tot atunci, că nu va mai candida pentru un mandat de deputat.

În luna februarie 2016, Constantin Niță era principalul candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Național al PSD. Surse din PSD au susținut că acesta a fost înlăturat de Liviu Dragnea, în urma unei discuții avute cu câteva ore înainte de alegerile pentru Consiliul Național.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Avertisment de ultimă oră de la ANM. Fenomene extreme în multe județe
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Rasputin, controverse despre moartea și viața sa. Vindecător ori șarlatan?