Alertă la Paris. Un bărbat a atacat un polițist cu un ciocan, apoi a fost împușcat

Alertă la Paris. Un bărbat a atacat un polițist cu un ciocan, apoi a fost împușcat
Publicat: 06/06/2017, 19:28
UPDATE 19:22:Ministrul de Interne francezGérard Collomb a făcut o declarație de presă și a oferit mai multe detalii despre modul în care s-au desfășurat evenimentele de la Notre Dame:„Un polițist a fost agresat în această după amiază de un individ, în jurul orei 16:20. Această persoană s-a îndreptat spre patrula formată din trei polițiști care supraveghea zona și, înarmată cu un ciocan, a început să-l lovească pe unul dintre agenți. Ulterior, unul dintre colegii săi a deschis focul”, a explicat ministrul, adăugând că polițistul agresat a fost transportat la spital și că agresorul este și el sub supraveghere medicală.
UPDATE 18:43:Potrivit informațiilor citate de Le Figaro, autorul atacului ar fi de origine algeriană și ar fi locuit în Val d’Oise.

UPDATE 18:37:„Situația este sub control, un polițist a fost rănit, iar atacatorul a fost împușcat și a fost deja transportat la un spital”, a transmis departamentul de poliție din Paris, printr-un mesaj pe Twitter. Persoanele blocate în Catedrala Notre Dame urmează să fie lăsate să iasă din clădire, pe rând, după verificări efectuate de autorități.

UPDATE 18:11:„Am auzit două explozii care semănau cu zgomotul a două gloanțe de foc. Nu am văzut chiar totul pentru că mă aflam pe cealaltă parte a străzii și abia traversam în direcția Catedralei. Lumea a început să fugă în toate părțile, iar poliția a încercuit imediat perimetrul. Se pare că forțele de ordine se îndreaptă acum spre scările care duc la fluviul Sena pentru a prinde pe cineva”, a explicat pentru Figaro Abigail, o turistă americană aflată în zonă.

Potrivit publicației citate, aproximativ 900 de persoane se află, în acest moment, în interiorul Catedralei Notre Dame din Paris, iar acum li s-a cerut să rămână la pământ, până când poliția verifică dacă printre ei se află vreun complice al agresorului.Parchetul antiterorist din Paris a deschis o anchetă. Mai multe stații de metrou din zonă au fost închise.

UPDATE 18:08:Agresorul a fost rănit în zona toracelui, iar starea sa de sănătate este destul de gravă, anunță presa franceză. Până în acest moment motivele care l-au determinat să îl atace pe polițist rămân necunoscute. Turiștii care se aflau în Catedrala Notre Dame au fost baricadați înăuntru, iar unul dintre aceștia a postat și o fotografie pe Facebook, anunțând că totul este în regulă.

În urma declanșării alertei, turiștii au fost duși la loc sigur în Catedrala Notre Dame, în vreme ce primele date arată că un bărbat a încercat să atace un polițist și a fost apoi împușcat. Acesta i-ar fi amenințat pe reprezentanții poliției care păzeau monumentul.

Un incident a avut loc marți după amiază chiar în fața Catedralei Notre Dame din Paris. Potrivit primelor informații, un bărbat a încercat să-l lovească pe unul dintre polițiști cu un ciocan, iar unul dintre colegii săi a folosit arma din dotare și l-a împușcat pe agresor, cu toate că nu este încă foarte clar dacă a fost sau nu ucis. Brigada de intervenție a fost detașată la fața locului pentru a investiga dacă există un eventual complice, iar intrarea și ieșirea din cartier a fost complet blocată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată