Prima întâlnire Firea-Tudose. Ce „promisiuni” a primit primarul Capitalei în privința ELCEN, Metroului și Centurii București

Prima întâlnire Firea-Tudose. Ce promisiuni a primit primarul Capitalei în privința ELCEN, Metroului și Centurii București
Publicat: 05/07/2017, 16:23
Actualizat: 26/03/2019, 08:52

„Am discutat cu domnul prim-ministru despre faptul că Primăria Capitalei și-a manifestat intenția chiar printr-o hotărâre de consiliu general de a achiziționa la valoare nominală pachetul de acțiuni deținut de statul român, prin Ministerul Energiei, de la ELCEN. Domnul prim-ministru și-a manifestat în continuare interesul ca într-o ședință viitoare de guvern să se ia această hotărâre. Binențeles, vom discuta toți termenii legali și contractuali”, a declarat Gabriela Firea, după întâlnirea avută cu liderul de la Palatul Victoria.

Primarul general al Capitalei a mai declarat, referitor la problema traficului din Capitală, că a căzut de acord cu premierul că ar trebui să existe un grup de lucru permanent care să urmărească implementarea măsurilor.

„Concret, am discutat de exemplu despre faptul că în perioada următoare, potrivit prevederilor legale, Ministerul Transporturilor să înceapă deja procedurile pentru a demara lucrările astfel încât să existe acces pe centură și către Berceni și Popești, așa cum s-a început deja către Domnești”, a precizat edilul.

Totodată, cei doi au mai discutat despre implementarea tichetului unic RATB-Metrorex, dar și despre trecerea Autorității Metropolitane de Transport din subordinea Ministerului Transporturilor, așa cum este în prezent, în subordinea Primăriei Capitalei.

„L-am rugat pe prim-ministru și a fost extrem de deschis să ne acorde sprijin astfel încât comisia tehnică de pe lângă Ministerul Culturii să nu mai blocheze avizele care sunt solicitate de către municipiu, de către Primăria Capitalei și primăriile de sector, așa cum s-a întâmplat până acum. Am găsit toată deschiderea la domnul prim-ministru și sunt convinsă că în perioada următoare vom avea și alte întâlniri”, a mai spus Firea.

La rândul lui, premierul Mihai Tudose a declarat că va fi făcută o analiză pentru a stabili dacă este fezabilă trecerea metroului de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei, menționând însă că situația centurii Capitalei este „mai complicată”.

„Dintre principalele trei probleme foarte mediatizate, ELCEN-ul, metroul și Centura, ELCEN-ul încercăm să-l finalizăm cât mai curând ca în iarnă bucureștenii să nu mai aibă probleme din acest punct de vedere. Discuția pe metrou își va găsi rezolvarea, facem o analiză să vedem în ce măsură este fezabilă această trecere a metroului la Primăria Capitalei, dar în mod cert va trebui ca activitatea metroului indiferent unde rămâne să fie coordonată de către PMB, inclusiv cu acele bilete valabile pe orice, să fie integrate în sistemul public din București. Cu centura este un pic mai complicat, dar și acolo am picat de acord că vom face o analiză – cei de la Ministerul Transporturilor, CNAIR împreună cu specialiștii de la Capitală să vedem cum e mai bine fiindcă nu este important cine o are, important este o avem cu toții, să fie”, a declarat Mihai Tudose.

Premierul a mai precizat, referitor la reglarea traficului feroviar cu cel urban în București, că trebuie găsită o soluție temporară până la soluția definitivă de pasaj subteran, „că totuși suntem o capitală europeană, nu trece trenul prin mijlocul ei”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată