HARTA punctelor negre de pe străzile Bucureștiului. Locurile unde se produc cele mai multe accidente

Publicat: 17/08/2017, 08:38
Actualizat: 18/08/2017, 08:21

Poliția Rutieră a întocmit o listă cu cele mai periculoase intersecții și străzi din București, în funcție de numărul accidentelor rutiere care s-au produs în aceste zone și a gravității acestora.

Astfel, cea mai periculoasă intersecție este cea a bulevardului Barbu Văcărescu cu șoseaua Fabrica de Glucoză, unde au avut loc anul trecut cinci accidente rutiere grave, soldate cu rănirea a opt persoane. Principala cauză, arată bilanțul polițiștilor, a fost reprezentată de neacordarea de prioritate autoturismelor care aveau drept de trecere. Mai exact, șoferii ori au trecut pe culoarea roșie a semaforului, ori nu au cedat trecerea mașinilor care veneau din sens opus în momentul în care au efectuat viraj la stânga.

Pe locul doi în clasamentul zonelor negre de pe harta rutieră a Capitalei este o mică intersecție din Sectorul 2, între strada Mihai Eminescu și strada Toamnei, unde în 2016 s-au produs opt accidente rutiere ce au dus la rănirea a nouă persoane. Și în acest caz poliția a stabilit că principala cauză de producere a accidentelor a fost reprezentată de neacordarea de prioritate vehiculelor care aveau drept de trecere. Șoferii care trec prin acea zonă sunt, însă, de altă părere.

„De vină este semnalizarea. Pe strada Toamnei, indiferent din ce direcție vii, semnul de «cedează trecerea» este obturat fie de un stâlp, fie de un semn cu «parcarea interzisă». Dacă circuli cu 50 de kilometri pe oră, vezi triunghiul în ultimul moment și e imposibil să oprești la timp. Prima dată când am trecut pe aici și eu era să fac accident, am frânat cât am putut, dat tot am ajuns în mijlocul intersecției. Am avut noroc că nu trecea nimeni în acel moment”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioan Barbu, un conducător auto care spune că tranzitează zilnic această intersecție.

„Evident că sunt și mulți nebuni care circulă cu viteză și nu acordă prioritate, dar semnalizarea stradală este foarte proastă, iar vizibilitatea, din cauza mașinilor parcate uneori chiar și în intersecție scade foarte mult. Pur și simplu trebuie să înaintezi până la jumătatea străzii ca să vezi ce vine din dreapta. Iar dacă în timpul ăsta vine unul tare din stânga și nu oprește, că are prioritate, ce faci? Îți faci cruce, dacă mai apuci”, a spus un alt șofer.

De asemenea, șoseaua Ștefan cel Mare, în apropierea de intersecția cu Lizeanu, este un punct periculos. Anul trecut, în această zonă au avut loc trei accidente grave din cauza pietonilor care au traversat prin loc nepermis, iar una dintre victime și-a pierdut viața.

În top-ul celor mai periculoase șosele din București se află și Bulevardul Energeticienilor, unde trei oameni au fost loviți, în 2016, pe trecerea de pietoni, în trei accidente diferite, una dintre victime pierzându-și viața.

La intersecția dintre Șoseaua Alexandriei și Șoseaua Antieriană și pe Splaiul Independenței, în zona Grozăvești, au avut loc anul trecut, în total, 17 accidente rutiere grave, iar 23 de oameni au fost răniți. Cauza principală identificată de Poliția Rutieră a fost cea a neacordării de prioritate celorlalte vehicule.

În 2016, în Capitală s-au produs 489 de accidente grave, soldate cu rănirea gravă a 442 de oameni și 66 de decese. Un bilanț al ultimilor șase ani (2011-2016) arată că în Capitală au avut loc 4.436 de accidente grave, 4.262 de persoane au fost rănite, iar 422 și-au pierdut viața.

Anul trecut, principalele cauze de producere a accidentelor au fost traversarea neregulamentară (139 de cazuri), neacordarea de prioritate pietonilor (95 de cazuri), neacordarea de prioritate autovehiculelor (52 de cazuri) și viteza excesivă (49 de cazuri).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
BREAKING | Alex Alexandrov, fondatorul companiei Altex, a murit
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Planeta Marte ar fi fost „locuibilă” în trecutul îndepărtat, a descoperit roverul Curiosity al NASA