Scandal în Parlament. PNL și USR acuză PSD de comportament „dictatorial” după ce a redus timpul de dezbateri prin regulament. După o oră, modificarea Regulamentului a fost publicată în Monitorul Oficial

Scandal în Parlament. PNL și USR acuză PSD de comportament „dictatorial după ce a redus timpul de dezbateri prin regulament. După o oră, modificarea Regulamentului a fost publicată în Monitorul Oficial
Publicat: 13/12/2017, 14:26

UPDATE:Proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaților a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial, la aproximativ o oră de la adoptarea de către plen, opoziția acuzând PSD și ALDE că se grăbesc, astfel, să adopte modificările Legilor justiției.

„Monitorul Oficial a a executat, iar legile Justiției vot fi puse pe masa lui Dragnea, cum v-ați dorit”, a acuzat, miercuri, în plen, liderul grupului PNL din Cameră, Raluca Turcan, după publicarea în Monitor a modificării Regulamentului.Președintele de ședință, deputatul PSD Florin Iordache, i-a replicat lui Turcan că Monitorul Oficial era obligat să publice ceea ce s-a votat în Parlament.

Proiectul de hotărâre care modifică Regulamentul a fost adoptat cu 176 de voturi „pentru” și 88 de voturi „împotrivă”.

După vot, deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu și-a pus o cruce roșie pe gură și a acuzat PSD de comportament dictatorial.

Deputatul PNL Raluca Turcan a acuzat, după vot, faptul că această modificare „pune capăt” democrației. „Azi, PSD, ALDE și UDMR au creat cadrul ca un grup de interese cu comportament infracțional să decidă după bunul plan pentru a-și salva pielea de propriile dosare în fața justiției”.

„Nu ați închis gura parlamentarilor, ați închis gura românilor”,a acuzat și deputatul PMP Ionuț Simionca.

Textul adoptat de plen are următorul conținut: „După ce timpul de dezbatere stabilit în funcție de complexitatea raportului a fost epuizat, dezbaterea se încheie și președintele de ședință supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei, în următoarea ordine: în primul rând, se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaților prezenți, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul din amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma inițială”.

Deputatul USR Stelian Ion a criticat, la dezbateri generale, faptul că plenul nu știe ce votează, întrucât Raportul Comisiei de Regulament care se referă la acest amendament nu este accesibil la caseta deputaților.

„Pe site nu e raportul. Ridicați mâna care știți ce votați. E bătaie de joc, faceți de râs o țară întreagă, arucați Parlamentul în derizoriu”, a spus Stelian Ion.

„Nu are acest amendament legătură cu proiectu de hotărâre. E doar un artificiu pe care l-ați identificat pentru că v-ați dat seama că dacă retrimiteți la comisie proiectul anterior nu îl mai puteați dezbate azi, ori necesitatea dvs. era de a rezolva problema azi”, a acuzat și deputatul PNL Gabriel Andronache.

Și deputatul PMP Robert Turcescu a acuzat faptul că deputații nu au în față textul Raportului.

„Nu aveți textul în față, l-am cerut domnului Nicolicea, domnului Marton, mi-au spus că amendamentul a fost formulat verbal și că nu avem o formă scrisă. Textul e ținut sub cheie de domnul Nicolicea. Textul vorbește de timp aplicat în funcție de complexitatea proiectului dezbătut. Cine stabilește cât e de complexă dezbaterea? În funcție de numărul de pagini, mi s-a spus”, a spus Turcescu.
Un alt amendament care modifică Regulamentul și care a fost adoptat miercuri prevede că „Membrii comisiei pot respinge o singură dată, motivat, propunerea grupului parlamentar căruia i-a revenit funcția, situație în care grupul parlamentar respectiv nominalizează o altă persoană, alegerea candidatului urmând procedura prevăzută la alin. (4)”.

Și acest amendament a fost criticat vehement de opoziție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?