Afaceristul Nelu Iordache, după ce a fost fotografiat alături de ambasadoarea Olandei: „Nu o cunosc personal. Eram acolo cu 4.000 de persoane”

Afaceristul Nelu Iordache, după ce a fost fotografiat alături de ambasadoarea Olandei: „Nu o cunosc personal. Eram acolo cu 4.000 de persoane
Publicat: 19/01/2018, 12:30
Actualizat: 19/01/2018, 13:10

„Nu o cunosc personal pe doamna ambasadoare. A fost de Revelion, nu am ce să spun mai multe. Nu o cunosc personal. Eram la masă cu 4.000 de persoane”, a spus Nelu Iordache.

Precizarea vine după ce Stella Ronner-Grubacic, reprezentantul Olandei în România, susținătoare a luptei anticorupție, a fost fotografiată la masă cu Nelu Iordache. După apariția imaginilor, Ambasada Olandei a precizat că ambasadorul nu se afla în calitate oficială la Poiana Brașov și nici nu a fost întrebată legat de amplasarea la masă.

„Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubacic si familia sa au petrecut o vacanța de ski privată in Poiana Brasov. Doamna Ronner-Grubacic nu se afla acolo în calitatea sa oficială. Hotelul unde a fost cazată familia sa a organizat o cina cu ocazia Revelionului, la care au participat sute de invitati. Nu a existat nicio consultare prealabila cu doamna ambasador cu privire la amplasarea la masa.
Olanda urmăreste activ evolutia statului de drept in Romania, referitor la care recent a fost facuta o declaratie, impreuna cu alte sase tari europene, in data de 21 decembrie”, se arată în comunicatul Ambasadei Olandei.

Surse neoficiale au declarat că ambasadoarea Olandei o cunoaște pe Anca Iordache, soția omului de afaceri, pe care ar fi întâlnit-o la American School, acolo unde au copiii în aceeași clasă.

Ziarul Cancan a publicat mai multe imagini făcute în noaptea de Revelion, în care apar, în hotelul teleferic din Poiana Brașov, la aceeași masă, omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat în mai multe dosare de corupție și ambasadoarea Olandei.

Și fostul comisar-șef Petru Pitcovici, reținut de DIICOT pentru că ar fi ajutat traficanți de droguri, se afla la masă cu ambasadoarea Olandei și cu Nelu Iordache, relatează Cancan.

Omul de afaceri Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost condamnat, la finalul lunii decembrie, la șase ani și trei luni de închisoare cu executare, în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac – Arad, de aproximativ 22 de kilometri, decizia nefiind definitivă.

Pe de altă parte, ambasadoarea Olandei este una dintre semnatarii scrisorii deschise adresată Parlamentului, în care se arată că factorii implicați în proiectul de reformă a justiției să evite orice acțiune care ar putea duce la slăbirea independenței sistemului judiciar și să ceară avizul Comisiei de la Veneția.

„Noi, reprezentanți ai țărilor partenere din Uniunea Europeană, dorim să ne reafirmăm apartenența la destinul nostru comun împreună cu România, bazat pe valori comune și în special pe statul de drept. Recunoaștem că România a făcut, în ultimul deceniu, progrese semnificative în ceea ce privește construirea unui parcurs și aplicarea unor reforme credibile în domeniul justiției. Cu toate acestea, convingerea noastră este că legile adoptate recent privind reforma justiției, în forma lor actuală, precum și recentele amendamente propuse la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, riscă să pună în pericol aceste progrese”, se arată într-un comunicat de presă comun al ambasadelor Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Olandei și Suediei în România, transmis în luna decembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Se reține certificatul de înmatriculare al mașinii. Șoferii care rămân pe loc fără drept de...
Noi amenzi pentru șoferi. Polițiștii fac controale amănunțite în această perioadă
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată