Afaceristul Nelu Iordache, după ce a fost fotografiat alături de ambasadoarea Olandei: „Nu o cunosc personal. Eram acolo cu 4.000 de persoane”

Afaceristul Nelu Iordache, după ce a fost fotografiat alături de ambasadoarea Olandei: „Nu o cunosc personal. Eram acolo cu 4.000 de persoane
Publicat: 19/01/2018, 12:30
Actualizat: 19/01/2018, 13:10

„Nu o cunosc personal pe doamna ambasadoare. A fost de Revelion, nu am ce să spun mai multe. Nu o cunosc personal. Eram la masă cu 4.000 de persoane”, a spus Nelu Iordache.

Precizarea vine după ce Stella Ronner-Grubacic, reprezentantul Olandei în România, susținătoare a luptei anticorupție, a fost fotografiată la masă cu Nelu Iordache. După apariția imaginilor, Ambasada Olandei a precizat că ambasadorul nu se afla în calitate oficială la Poiana Brașov și nici nu a fost întrebată legat de amplasarea la masă.

„Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubacic si familia sa au petrecut o vacanța de ski privată in Poiana Brasov. Doamna Ronner-Grubacic nu se afla acolo în calitatea sa oficială. Hotelul unde a fost cazată familia sa a organizat o cina cu ocazia Revelionului, la care au participat sute de invitati. Nu a existat nicio consultare prealabila cu doamna ambasador cu privire la amplasarea la masa.
Olanda urmăreste activ evolutia statului de drept in Romania, referitor la care recent a fost facuta o declaratie, impreuna cu alte sase tari europene, in data de 21 decembrie”, se arată în comunicatul Ambasadei Olandei.

Surse neoficiale au declarat că ambasadoarea Olandei o cunoaște pe Anca Iordache, soția omului de afaceri, pe care ar fi întâlnit-o la American School, acolo unde au copiii în aceeași clasă.

Ziarul Cancan a publicat mai multe imagini făcute în noaptea de Revelion, în care apar, în hotelul teleferic din Poiana Brașov, la aceeași masă, omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat în mai multe dosare de corupție și ambasadoarea Olandei.

Și fostul comisar-șef Petru Pitcovici, reținut de DIICOT pentru că ar fi ajutat traficanți de droguri, se afla la masă cu ambasadoarea Olandei și cu Nelu Iordache, relatează Cancan.

Omul de afaceri Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost condamnat, la finalul lunii decembrie, la șase ani și trei luni de închisoare cu executare, în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac – Arad, de aproximativ 22 de kilometri, decizia nefiind definitivă.

Pe de altă parte, ambasadoarea Olandei este una dintre semnatarii scrisorii deschise adresată Parlamentului, în care se arată că factorii implicați în proiectul de reformă a justiției să evite orice acțiune care ar putea duce la slăbirea independenței sistemului judiciar și să ceară avizul Comisiei de la Veneția.

„Noi, reprezentanți ai țărilor partenere din Uniunea Europeană, dorim să ne reafirmăm apartenența la destinul nostru comun împreună cu România, bazat pe valori comune și în special pe statul de drept. Recunoaștem că România a făcut, în ultimul deceniu, progrese semnificative în ceea ce privește construirea unui parcurs și aplicarea unor reforme credibile în domeniul justiției. Cu toate acestea, convingerea noastră este că legile adoptate recent privind reforma justiției, în forma lor actuală, precum și recentele amendamente propuse la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, riscă să pună în pericol aceste progrese”, se arată într-un comunicat de presă comun al ambasadelor Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Olandei și Suediei în România, transmis în luna decembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens