ONU a transmis României peste 200 de recomandări privind drepturile omului. Statul român trebuie să ia măsuri urgente

ONU a transmis României peste 200 de recomandări privind drepturile omului. Statul român trebuie să ia măsuri urgente
Publicat: 20/01/2018, 16:33

În cadrul acestui mecanism al Consiliului pentru Drepturile Omului, 78 de state membre ONU au transmis 203 recomandări cu privire la situația drepturilor omului din România.

Statele Unite recomandă ca România să adopte și să implementeze o strategie eficientă pentru combaterea discriminării împotriva membrilor grupurilor minoritare, iar Ucraina a propus României să finalizeze procesul de acreditare al organizațiilor pentru drepturile omului.

Olanda a recomandat României să se asigure că modificările aduse legilor justiției și Codurilor Penale nu afectează situația drepturilor omului și să ia pe deplin în considerare avizele Comisiei de la Veneția. România ar trebui să continue să asigure funcționarea statului de drept, urmând recomandările făcute prin intermediul Mecanismului de Cooperare și Verificare și să analizeze fără întârziere evaluările făcute de Comisia de la Veneția și de Consiliul Europei privind reforma sistemului judiciar, a fost recomandarea Franței.

României îi este recomandat să înființeze o instituție independentă pentru protejarea drepturilor copiilor, au susținut delegații Republicii Moldova, Ciprului, Greciei, Senegalului și Sloveniei.

Norvegia a recomandat României să intensifice eforturile pentru protejarea persoanelor cu dizabilități prin aprofundarea cooperării cu experții din organizațiile non-guvernamentale și prin derularea unor investigații temeinice unde sunt cazuri de abuz, dar și să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilități și a membrilor minorităților naționale în cadrul sistemului de educație.

România ar trebui să se asigure că actele de discriminare și de violență împotriva persoanelor care aparțin comunității LGBT sau a altor grupuri vulnerabile să fie investigate în mod adecvat și să fie aplicate sancțiuni, a fost recomandarea Austriei. Grecia susține că statul român ar trebui să promoveze toleranța față de membrii comunității LGBT. Irlanda a recomandat României să adopte prevederi legislative care să asigure legalitatea parteneriatelor civile și a căsătoriei între persoanele de același sex.

Propunerile Belgiei și Germaniei vizează măsuri pentru combaterea discursului de ură și a infracțiunilor motivate de ură, iar statul român ar trebui să se asigure că astfel de acte sunt pedepsite conform legii. În plus, mai multe state au recomandat României să intesifice eforturile pentru combaterea discriminărilor în cazul etniei rome.

Statul român ar trebui să elimine restricțiile în privința practicii de acordare de consiliere juridică persoanelor care nu își pot permite reprezentare juridică, au recomandat reprezentanții Portugaliei.

De asemenea, mai multe state au susținut că România ar trebui să elaboreze și să implementeze un plan național pentru combaterea violenței de gen.

Ungaria a recomandat Guvernului român să reviziuască curricula și manualele de istorie pentru a asigura diversitatea culturală și pentru a elimina prejudecățile la adresa minorităților naționale. Totodată, Rusia a recomandat ca România să adopte o lege care să pedepsească declarațiile discriminatorii și rasiste făcute în spațiul public împotriva minorităților naționale.

Raportul final va conține și poziția României și va fi adoptat în cadrul celei de a 38-a sesiuni a Consiliului pentru Drepturile Omului, ce se va desfășura în perioada 18 iunie- 6 iulie.

Mecanismul de evaluare periodică universală este creat pentru examinarea pe o bază universală a situației drepturilor omului în fiecare dintre cele 193 state membre ONU, o dată la 4 ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
O țară din Europa ar putea reduce impozitul pe profit pentru a atrage investitorii
×