ONU a transmis României peste 200 de recomandări privind drepturile omului. Statul român trebuie să ia măsuri urgente

ONU a transmis României peste 200 de recomandări privind drepturile omului. Statul român trebuie să ia măsuri urgente
Publicat: 20/01/2018, 16:33

În cadrul acestui mecanism al Consiliului pentru Drepturile Omului, 78 de state membre ONU au transmis 203 recomandări cu privire la situația drepturilor omului din România.

Statele Unite recomandă ca România să adopte și să implementeze o strategie eficientă pentru combaterea discriminării împotriva membrilor grupurilor minoritare, iar Ucraina a propus României să finalizeze procesul de acreditare al organizațiilor pentru drepturile omului.

Olanda a recomandat României să se asigure că modificările aduse legilor justiției și Codurilor Penale nu afectează situația drepturilor omului și să ia pe deplin în considerare avizele Comisiei de la Veneția. România ar trebui să continue să asigure funcționarea statului de drept, urmând recomandările făcute prin intermediul Mecanismului de Cooperare și Verificare și să analizeze fără întârziere evaluările făcute de Comisia de la Veneția și de Consiliul Europei privind reforma sistemului judiciar, a fost recomandarea Franței.

României îi este recomandat să înființeze o instituție independentă pentru protejarea drepturilor copiilor, au susținut delegații Republicii Moldova, Ciprului, Greciei, Senegalului și Sloveniei.

Norvegia a recomandat României să intensifice eforturile pentru protejarea persoanelor cu dizabilități prin aprofundarea cooperării cu experții din organizațiile non-guvernamentale și prin derularea unor investigații temeinice unde sunt cazuri de abuz, dar și să faciliteze accesul persoanelor cu dizabilități și a membrilor minorităților naționale în cadrul sistemului de educație.

România ar trebui să se asigure că actele de discriminare și de violență împotriva persoanelor care aparțin comunității LGBT sau a altor grupuri vulnerabile să fie investigate în mod adecvat și să fie aplicate sancțiuni, a fost recomandarea Austriei. Grecia susține că statul român ar trebui să promoveze toleranța față de membrii comunității LGBT. Irlanda a recomandat României să adopte prevederi legislative care să asigure legalitatea parteneriatelor civile și a căsătoriei între persoanele de același sex.

Propunerile Belgiei și Germaniei vizează măsuri pentru combaterea discursului de ură și a infracțiunilor motivate de ură, iar statul român ar trebui să se asigure că astfel de acte sunt pedepsite conform legii. În plus, mai multe state au recomandat României să intesifice eforturile pentru combaterea discriminărilor în cazul etniei rome.

Statul român ar trebui să elimine restricțiile în privința practicii de acordare de consiliere juridică persoanelor care nu își pot permite reprezentare juridică, au recomandat reprezentanții Portugaliei.

De asemenea, mai multe state au susținut că România ar trebui să elaboreze și să implementeze un plan național pentru combaterea violenței de gen.

Ungaria a recomandat Guvernului român să reviziuască curricula și manualele de istorie pentru a asigura diversitatea culturală și pentru a elimina prejudecățile la adresa minorităților naționale. Totodată, Rusia a recomandat ca România să adopte o lege care să pedepsească declarațiile discriminatorii și rasiste făcute în spațiul public împotriva minorităților naționale.

Raportul final va conține și poziția României și va fi adoptat în cadrul celei de a 38-a sesiuni a Consiliului pentru Drepturile Omului, ce se va desfășura în perioada 18 iunie- 6 iulie.

Mecanismul de evaluare periodică universală este creat pentru examinarea pe o bază universală a situației drepturilor omului în fiecare dintre cele 193 state membre ONU, o dată la 4 ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...