Tibi Ușeriu, primele declarații după ce a câștigat cel mai greu maraton din lume. Emoțiile teribile prin care a trecut înainte de final. „Am intrat într-o furtună, 4 ore, ai de capu’ meu”

Tibi Ușeriu, primele declarații după ce a câștigat cel mai greu maraton din lume. Emoțiile teribile prin care a trecut înainte de final. „Am intrat într-o furtună, 4 ore, ai de capu' meu
Publicat: 16/03/2018, 11:02
Actualizat: 16/03/2018, 13:53

„Am terminat. Am intrat într-o furtună, 4 ore, ai de capu’ meu! A fost cât pe ce să mă scoată ăștia. Deci a fost ceva …. La mișto … a fost cireașa de pe tort! Mă bucur că am terminat-o. Îi mult, mult mai grea decât ce-o fost înainte. Deci ultima parte, asta cu 160 de kilometri, îi numai urcări și coborâri, exact ca prima, după aia aproape 300 de kilometri de ice-road, ceea ce m-o mâncat. Da’ așa, per total, e mult, mult mai grea decât ce-o fost în anii trecuți. Dar na, de asta am venit, să o termin și mă bucur că am câștigat-o”, povestește Ușeriu.

După ce mulțumește tuturor celor care îl urmăresc și ajută, Tiberiu Ușeriu adaugă: „De fiecare dată cred că-s mai praf decât am fost ultima dată”.

Maratonistul Tibi Ușeriu a reușit, pentru a treia oară consecutiv, să treacă primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume – 6633 Arctic Ultra și să fluture steagul României, fiind singurul român care a reușit să termine cursa de 618 de kilometri.

Tibi Ușeriu a parcurs pe jos cei 618 de kilometri ai competiției și a fluturat steagul României trecând linia de finiș.

„Tibi Ușeriu a finalizat ediția 2018 a maratonului 6633 Arctic Ultra pe primul loc în condiții de viscol” au anunțat organizatorii maratonului.

Pe data de 9 martie, ora 20.30, ora României patru români au luat startul celui mai greu maraton de pe planetă – 6633 Arctic Ultra, însă trei dintre ei au abandonat cursa în prima zi a competiției din cauza problemelor de sănătate și a temperaturilor extreme din apropierea Polului Nord. Singurul care a mers mai departe a fost Tibi Ușeriu, bistrițeanul reușind încă de la primii kilometri să preia conducerea cursei și, după 7 zile, vineri dimineața puțin după ora 1.00 (ora României) a ajuns la final.

A X-a ediție a maratonului arctic – 6633 Arctic Ultra a fost una aniversară, organizatorii pregătind un traseu nou, mai lung cu 57 de kilometri decât în anii precedenți, traseu care a inclus parcurgerea unei porțiuni de 280 de kilometri pe Ice Road, un fluviu înghețat, unde temperaturile sunt extreme.

La start s-au înscris 32 de concurenți, din care 23 la cursa de 350+ mile, însă după prima zi de concurs, opt dintre participanți, printre care și trei din cei patru români, au abandonat. După șapte zile de maraton în cursa de 350+ mile au mai rămas doar șase concurenți, pe locul doi, în spatele lui Tibi fiind un irlandez.

Participanții au avut nouă zile la dispoziție pentru a ajunge la final, startul concursului fiind dat vineri, 9 martie, la ora 20.30 (ora României).

La cel mai greu maraton de pe planetă – 6633 Arctic Ultra au participat din partea României și Avram Iancu, Polgar Levente și Florentina Iofcea.

Avram Iancu, în vârstă de 41 de ani este bibliotecar în Petroșani, județul Hunedoara. El a reușit să traverseze înotând Canalului Mânecii și a parcurs traseul Dunării de la izvoare și până la vărsare. Avram Iancu s-a retras de la maratonul arctic după 68 de kilometri, suferind o accidentare la picior.

Din cauza vremii extreme, viteza vântului depășind 94 de km/ora au abandonat în prima noapte a concursului și Polgar Levente și Florentina Iofcea.

Polgar Levente este prima persoană cu dizabilități care a fost acceptată la Maratonul Arctic. Are 37 de ani, este din Aiud, județul Alba și muncește în construcții, deși și-a pierdut o mână într-un accident de tren pe când avea șase ani.

Florentina Iofcea, originară din București, are 46 de ani și locuiește în Canada însă a reprezentat România la această cursă. Este asistentă medicală și vrea să parcurgă anul acesta un traseu de 7800 de kilometri, să traverseze Canada de la est la vest, pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Hal de spital. După ce le-a fost dat alt copil de la maternitate, doctorul le-a...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern